Bewonderend gekir tijdens een doopdienst…

(…) 27 Johannes antwoordde: ‘Een mens kan alleen ontvangen (aannemen) wat hem door (uit) de hemel gegeven wordt. 28 Jullie kunnen van mij getuigen dat ik gezegd heb: “Ik ben de Messias niet, maar ik ben voor Hem uit gezonden.” 29 De bruidegom krijgt de bruid; de vriend van de bruidegom staat te luisteren en is blij dat hij de stem van de bruidegom hoort. Dat vervult mij met grote vreugde. 30 Hij moet groter worden en ik kleiner. (Uit Johannes 4)

Een doopdienst is geen baby-bewonderdienst!  

We zongen vanochtend voordat de baby’s gedoopt werden het volgende (doop?) lied van Kinga Ban:

Meer dan een wonder…
Nooit gedacht dat je zo mooi zou zijn.
Nooit gedacht, zo perfect en klein.
Zo overweldigend, zo onbeschrijfelijk.
Je bent meer dan een wonder.
Door Hem bedacht… (en wat verder nog volgt van dat lied, zie onderaan)

Laten we toch aub Bijbels sober en nuchter en eerlijk zijn en blijven (of weer worden) in onze diensten en dan zeker en vooral ook in onze Doopdiensten. (1)

Want wij welvaartsmensen (onze gemeente bestaat uit heel wat leden met gemiddeld een goede opleiding, een mooi inkomen en vaak gezonde kinderen) nemen tegenwoordig  ook graag zelf het woord in een doopdienst om dan zelf ook allerlei woorden tot en over onze kinderen en de gemeente en tot en over God uit te spreken, maar hoe nuttig en hoe waarachtig is dat?

Tegenwoordig vinden veel ouders drie (of vier) van die wonderen wel genoeg en ze kijken neer op de refo’s en islamieten die van zulke wonderen maar niet genoeg lijken te krijgen. En wanneer zo’n wondertje ergens op onze stranden aanspoelt en dat in beeld en onder onze ogen wordt gebracht, dan zijn we wel een poosje aangedaan, maar we gaan er natuurlijk niet minder om genieten en vakantie vieren.

Die wondertjes van ons moeten straks natuurlijk ook kunnen leven en ze worden niet in een vrolijke wereld neergezet, maar dan zingen we met hen liever mooie slaap/wiegeliedjes, zoals ‘stil maar, wacht maar…’ dan dat we werkelijk onze levensstijl aanpakken en (laten) veranderen… Daar zijn dan de politiek en de techniek toch veel beter voor en beter in?

En, wacht even, we zijn natuurlijk ook niet voor niets lid van deze/een ‘geweldige’ en ‘bruisende’ gemeente, daar kunnen we ook heel wat voor onze kinderen van verwachten toch?! Wat daar allemaal niet door en voor ons en onze kinderen georganiseerd wordt! Dat maakt echt wel verschil! Dat is ‘boter bij de Vis’ vinden we. En dat mogen we ook anderen toch wel zeggen en voorhouden…

(1) De doopdienst van vanochtend in onze gemeente is – alleen al – met deze inhoud en strekking van het ‘doopgedeelte’ werkelijk een voorbijzien aan de diep ernstige kant van de doop zoals we die (bijvoorbeeld met name) vinden in de verkondiging van Gods Woord in de hoofdstukken zes tot en met acht van de brief aan de Romeinen.

Bron afbeelding: Knowing Jesus – Bible (Bible verses about unselfishness)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s