Geen andere Naam…

(…) Daarom heeft God Hem hoog verheven en Hem de Naam geschonken
die elke naam te boven gaat.
(Filippenzen 2 : 9)

De naam van Jezus

Er zijn op aarde en in de hemel ontelbaar veel namen. Onbekende namen en bekende namen. Boven al die namen stijgt één naam uit. Het is de naam van mijn Zoon Jezus! Ik zelf, God je Vader, vind die naam de allerbelangrijkste! Want er is onder de hemel geen andere naam waardoor je kunt worden gered. Alles zit in die ene naam: alles wat je nodig hebt, alles wat je gelooft, alles wat je hoopt, alles wat je liefhebt. In die ene naam Jezus ligt heel mijn openbaring besloten: mijn genade, mijn kracht, mijn trouw, mijn ontferming, mijn betrokkenheid. Hoe belangrijk is de naam van Jezus voor jou, mijn kind?

(…) 8 En: ‘Het is een steen waarover men struikelt, een rotsblok waaraan men zich stoot.’ Zij struikelen omdat ze Gods woord niet gehoorzamen, daartoe zijn ze bestemd. 9 Maar u bent een ​uitverkoren​ geslacht, een koninkrijk van ​priesters, een ​heilige​ natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van Hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar Zijn wonderbaarlijke licht. 10 Eens was u geen volk, nu bent u Gods volk; eens viel Gods ontferming u niet ten deel, nu wordt Zijn ontferming u geschonken. (Uit 1 Petrus 2)

Niet te pas en te onpas de wereld…

Petrus gebruikt grote woorden. hij noemt de gelovigen een uitgelezen geslacht, koninklijk, priesterlijk. Geroepen om de grote daden van God en Zijn liefde voor deze wereld te verkondigen. Nee, niet door te pas en te onpas over Jezus te preken en de wereld te vertellen en voor te houden wat ze hebben te doen, alsof jij de waarheid in pacht zou hebben. Maar door als vreemdeling (migrant) simpelweg het goede te doen. Door ieder te respecteren en rechtvaardig te zijn (in je oordelen over anderen of door dat juist niet te doen – AJ). Dat is je roeping. En als dat opvalt en mensen je vragen waarom je zo leeft, vertel dan van de (vaste! Hebreeën 11) hoop die in je is en die door God gewekt is. Vertel over hét leven, dat God voor de mensen heeft bestemd en dat jij nu al zoekt in je samenleven met de ander. Omdat God liefde is en vol ontferming.

Bron 1:  Luisteren naar Gods stemMeditatie(s) van ds. Jos Douma
Bron 2:  Dag in Dag uit 2019 – zaterdag 31 augustus – Leger des Heils | Ark Media

Bron afbeelding: Verse of the Day

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Israël. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s