Wanneer de dood ons overvallen zou…

(…) Leer ons zo onze dagen tellen dat wijsheid ons hart vervult.
(Psalm 90 : 12)

Onvoorbereid omkomen of moeten sterven

O mijn God, neem mij niet weg te midden van mijn jaren‘ (Psalm 102: 24).

(…) “De dichter zegt hiermee:Laat me niet onvoorbereid sterven.‘ Degenen die gespeend zijn van dit leven en verlangen om te sterven, zoals David, Abraham en Paulus, worden weggenomen aan het EINDE van hun dagen, want in hun hart hebben ze al afscheid genomen van dit leven, en verlangen naar de dood.

Degenen die zich nog aan dit leven hechten en het koesteren, zitten nog in het MIDDEN van hun jaren. Ze sterven niet gewillig en willen niet gelijkvormig aan Christus worden gemaakt in Zijn lijden en dood.

Bedenk toch, o Heer, dat U eeuwig bent en dat ik slechts een korte tijd op deze aarde ben. Niemand ziet kans U te ontvluchten. (1) De tijd kan echter zo snel voorbijgaan dat er plotseling geen tijd meer is voor genade voor ons. (2) Niemand van ons kan Uw toorn ontlopen, o Heer, want U, die eeuwig zijt, zal zeker weerkomen.”

Maarten Luther: Die sieben Bußpsalmen, 1525 (1517), WA 18, 515, 23-34

(1) (…) 8 Toen de mens en zijn vrouw God, de HEER, in de koelte van de avondwind door de tuin hoorden wandelen, verborgen zij zich voor Hem tussen de bomen. 9 Maar God, de HEER, riep de mens: ‘Waar ben je?’ 10 Hij antwoordde: ‘Ik hoorde U in de tuin en werd bang omdat ik naakt ben; daarom verborg ik me.’ (Uit Genesis 3)

(2) Zie Deuteronomium 9 : 15-29, Lukas 23 : 34 en Handelingen 7 : 60.

Bron tekst:  If you would like to have these Luther Quotes sent to family or friends you can send (with their permission) the email address to: info@martinluther-quotes.nl Or, subscribe and unsubscribe from the weekly quotes on this email address as well. These e-mails are free of charge and you are not asked for donations.

(…) 5 U vaagt ons weg als slaap
in de morgen, als opschietend gras
6 dat ontkiemt in de morgen en opschiet,
en ’s avonds verwelkt en verdort.

7 Wij komen om door Uw toorn,
door Uw woede bezwijken wij.
8 U hebt onze ​zonden​ vóór U geleid,
onze geheimen onthuld in het licht van Uw gelaat.

9 Al onze dagen gaan heen door uw woede,
wij beëindigen onze jaren in een zucht.
10 Zeventig jaar duren onze dagen,
of tachtig als wij sterk zijn.
Het beste daarvan is moeite en leed,
het gaat snel voorbij en wij vliegen heen.

11 Wie kent de kracht van Uw toorn,
wie vreest oprecht Uw woede?
12 Leer ons zo onze dagen te tellen
dat wijsheid ons ​hart​ vervult.

(Uit Psalm 90)

Bron afbeelding:  Biblia-com

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s