Wonderen – ook vandaag!

Als Uw woorden opengaan is er licht en inzicht
(Psalm 119 : 30)

Gods (zondagse) dienst aan ons!

Het lijkt niet goed te gaan met de kerk. Voor steeds minder mensen betekent de zondag nog iets, het is een gewone dag zoals alle andere dagen…

De economie staat geen dag meer stil, ze draait zeven dagen per week…

Op zondagmorgen maken de mensen zich niet meer klaar om naar de kerk te gaan, maar om hun boodschappen te doen.

De Psalmist kent dat gevoel: het lijkt wel of ik de enige gelovige ben, Wat blijft er over van de (onze) dienst aan God? (1) Hij kan er wanhopig van worden.

Maar er gebeuren ook wonderen: de bron des levens is niet opgedroogd, de dorstigen kunnen komen. God geeft ook vandaag nog licht en inzicht. Het is niet afhankelijk van de omgeving waarin je verkeert.

Wie smeekt om het licht van Gods gelaat zal dat wonder beleven. Ook vandaag!

Lezen:  Psalm 119 : 129 – 136

Bron tekst: Meditatie van vrijdag 28 juni – Bijbels dagboek “Dag in dag uit 2019” – Leger des Heils | Ark Media

Zie ook:  Wonderlijke verhoring van gebeden…

(1) Laten we toch (weer) diep beseffen dat juist de zondag niet is een dag van onze dienst aan God, maar een dag van Gods dienstbewijs aan ons! Jezus kwam naar ons en stond op uit de dood en voer weer op naar de hemel om ons te dienen. Dat gedenken en belijden en brengen wij in praktijk op de zondag: het kwam en komt en zal ons allemaal toekomen van Gods kant! Wij zijn diep afhankelijk van God en God is in niets afhankelijk van ons en onze (gods)dienst aan Hem! Zie o.a. de boodschap van Psalm 50 en Jesaja 58 en 59!
NB. Wij mensen zijn wel geroepen tot en afhankelijk van onze dienst aan elkaar en in en aan Gods schepping –  en daar mogen wij iedere zondag weer toe aangegord en gesterkt worden.

(…) 1 O, alle dorstigen, komt tot de wateren, en gij die geen ​geld​ hebt, komt, koopt en eet; ja komt, koopt zonder ​geld​ en zonder prijs ​wijn​ en melk. 2 Waarom weegt gij ​geld​ af voor wat geen brood is en uw vermogen voor wat niet verzadigen kan? Hoort aandachtig naar Mij, opdat gij het goede eet en uw ziel zich in overvloed verlustige. 3 Neigt uw oor en komt tot Mij; hoort, opdat uw ziel leve; Ik zal met u een eeuwig ​verbond​ sluiten: de betrouwbare genadebewijzen van ​David. (Uit Jesaja 55)

(…) 37 Op de laatste dag, het hoogtepunt van het feest, stond ​Jezus​ in de ​tempel, en hij riep: ‘Laat wie dorst heeft bij Mij komen en drinken! 38 “Rivieren van levend water zullen stromen uit het ​hart​ van wie in mij gelooft,” zo zegt de Schrift.’ 39 Hiermee doelde hij op de ​Geest​ die zij die in hem geloofden zouden ontvangen; de ​Geest​ was er namelijk nog niet, want ​Jezus​ was nog niet tot Gods majesteit verheven. 40 Toen de mensen in de menigte dit hoorden zeiden ze: ‘Dit moet wel de ​profeet​ zijn. (Uit Johannes 7)

Bron afbeelding: Tell the Lord Thank You

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s