Goed voor mij…

(…) 65 U bent goed geweest voor uw dienaar, HEER, zoals U hebt beloofd.
(Uit Psalm 119)

Vernederd

Opvallend in dit gedeelte is het woordje ‘goed‘. Het komt in dit kleine stukje (vers 65-72) zes keer voor. Daar dienen we aandacht aan te geven.

Bij tegenslag of verdriet hebben we allemaal weleens te horen gekregen dat het ‘vast wel ergens goed voor is’. Dat is nog maar zeer de vraag. Natuurlijk kan verdriet ons dichter bij God brengen, maar vaak gaat het ook anders…

Mensen keren zich voorgoed van God af, omdat ze zich in de steek gelaten voelen. De Psalmist heeft een andere ervaring: toen hij zich onrechtmatig behandeld en vernederd voelde, maakte hij kennis met de harteloosheid van de mensen. Sommige mensen gaan over lijken…

Tegen de achtergrond van deze slechtheid licht de goedheid van God opeens op. Wat is er kostbaarder in het leven dan de trouw en de goedheid van God. Ze is verre te verkiezen boven de rijkdommen van deze wereld.

Bron tekst: Meditatie van donderdag 20 juni – Bijbels dagboek “Dag in dag uit 2019” – Leger des Heils | Ark Media

Zie ook: Goddelijke omhelzing…

(…) 66 Leer mij goed oordelen en onderscheiden,
ik heb vertrouwen in Uw geboden.
67 Voor ik vernederd werd, tastte ik mis,
nu houd ik mij aan Uw woord.
68 U bent goed geweest en hebt goed gedaan,
onderwijs mij in Uw wetten.
69 Hoogmoedigen beschuldigen mij vals,
maar ik volg Uw regels, met heel mijn ​hart,
70 gevoelloos als vet is hun ​hart,
maar ik verheug mij in Uw wet.
71 Het was goed voor mij dat ik vernederd werd,
zo leerde ik Uw wetten kennen.
72 Goed voor mij is de wet uit Uw mond,
beter dan een schat aan goud en zilver.
(Uit Psalm 119)

Bron afbeelding: Versaday 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s