Vluchten hoeft niet meer!

Hou zou ik aan Uw aandacht ontsnappen? (Uit Psalm 139 : 7)

Heb je soms iets te verbergen?

Heel wat jongeren zingen graag: ‘Heer, U doorgrondt en kent mij…’ Zij geloven en vinden het kennelijk niet hinderlijk dat God hen wel doorheeft.  Zij voelen zich juist veilig bij een God die hen beter kent dan zij zichzelf kennen… (1)

Zij hebben blijkbaar begrepen wat Johannes schrijft in een van zijn brieven: ‘De liefde laat geen ruimte voor angst.‘ (1 Johannes 4 : 18)

Zo kun je vers 7 van Psalm 139 ook het beste lezen, vanuit Gods Liefde.

In de grondtekst wordt hier de heilige Geest genoemd: waarheen zou ik vluchten voor Uw Geest? Dat gaat je niet lukken en het hoeft ook niet.

Zo’n zinnetje helpt om na te gaan of je iets te verbergen hebt, zoals Adam. God roept hem tevoorschijn. Dat je niet aan Gods aandacht ontsnapt en dat je niet aan z’n blikken ontkomt is juist een hele troost. En waar troost werkt, werkt Gods Geest.

Bron tekst: Meditatie van dinsdag 4 juni – Bijbels dagboek “Dag in dag uit 2019” – Leger des Heils | Ark Media

(1) Zelfs ook de angst voor mensen en wat zij ons mogelijk nog (meer) kunnen en zullen aandoen is een zich angstig en onveilig voelen dat een Christen niet past, maar ze wordt ook in christenlevens helaas zichtbaar als een bron van afkeer, afstand nemen en negeren en zelfs vijandschap waar vertrouwen op God en (daarom!) de ander vertrouwen geven en liefde bewijzen op hun plaats zouden zijn. Lees bijvoorbeeld heel Psalm 27.

(…) 4 Ik vraag aan de HEER één ding,
het enige wat ik verlang:
wonen in het ​huis​ van de HEER
alle dagen van mijn leven,
om de ​Liefde​ van de HEER te aanschouwen,
Hem te ontmoeten in Zijn tempel.
(Uit Psalm 27)

(…) 19 Of weet u niet, dat uw lichaam een ​tempel​ is van de ​Heilige​ Geest, Die in u is en Die u van God hebt ontvangen, en dat u niet van uzelf bent? (Uit 1 Korintiërs 6)

(…) 15 Als je mij liefhebt, houd je dan aan mijn geboden. 16 Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger (trooster) te geven, Die altijd bij je zal zijn: 17 de ​Geest​ van de waarheid. De wereld kan Hem niet ontvangen, want ze ziet Hem niet en kent Hem niet. Jullie kennen Hem wel, want Hij woont in jullie en zal in jullie blijven. (Uit Johannes 14)

Bron afbeelding: King James Bible – Inspirational Image

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s