Mijn schapen kennen Mijn stem…

(…) 4 Dit heeft de HEER, mijn God, gezegd: ‘Weid de schapen die voor de slacht bestemd zijn. 5 Hun kopers kunnen ze zonder wroeging slachten, de verkopers danken de HEER dat ze er rijk van worden, en de ​herders​ sparen hen​ niet. (Uit Zacharia 11)

Ik ben de goede Herder; en Ik ken de Mijnen en word door de Mijnen gekend
(Johannes 10 : 14, weergave DB 1545).

(…) “Niet één christen heeft immers reden dat hij moet klagen, dat hij verlaten zal worden. Het kan wel zijn dat het iemand ontbreekt aan geld en goed, een ander aan gezondheid, een derde aan weer iets anders. Het schijnt dan, als leefden wij midden onder wolven en wij geen Herder hadden. Zoals Christus tegen Zijn discipelen zegt: ‘Zie, Ik zend jullie als schapen onder de wolven’ (vgl. Mattheüs 10 : 16).

En wij zien het dagelijks ook voor ogen dat het met de christelijke kerk niet anders is gesteld dan met een schaapje, dat de wolf zojuist bij de vacht heeft gegrepen en wil opvreten. Het lijkt er niet op dat wij een Herder zouden hebben Die voor ons zou zorgen.

Maar zo moet het gaan, opdat wij geen andere troost hebben dan de stem van de Herder en het liedje dat Hij op Zijn herdersfluit speelt.

De Heere zegt ervan: ‘Mijn schapen kennen Mijn stem.’ Wie nu naar deze stem luistert en deze volgt, die kan zich beroemen dat hij zijn Herder goed kent en dat zijn Herder hem ook kent.”

Maarten Luther: Hauspostille 1544, Predigten des Jahres 1533, vgl. WA 52, 280, 1-13

Bron tekst: Wilt u deze Luthercitaten ter kennismaking doorsturen aan uw vrienden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor het aanmelden/afmelden van deze wekelijkse citaten kunt u gebruikmaken van dit e-mailadres: info@maartenluther-citaten.nl

(…) Jullie zullen het zwaar te verduren krijgen, maar houd goede moed:
Ik heb de wereld overwonnen.
(Uit Johannes 16)

(…) 35 Wat zal ons scheiden van de ​liefde​ van ​Christus? Tegenspoed, ellende of vervolging, honger of armoede, gevaar of het ​zwaard? 36 Er staat geschreven: ‘Om U worden wij dag na dag gedood en afgevoerd als schapen voor de slacht.’
37 Maar wij zegevieren in dit alles glansrijk dankzij Hem die ons heeft liefgehad. 38 Ik ben ervan overtuigd dat dood noch leven, ​engelen​ noch machten noch krachten, heden noch toekomst, 39 hoogte noch diepte, of wat er ook maar in de schepping is, ons zal kunnen scheiden van de ​liefde​ van God, die Hij ons gegeven heeft in ​Christus​ ​Jezus, onze ​Heer.
(Uit Romeinen 8)

Bron afbeelding:  Gethsemane Bible-Presbyterian Church

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s