Astronomisch verlossingswerk…

(…) Simon​ ​Petrus​ dan antwoordde Hem: Heere, naar wie zullen wij heen gaan?
U hebt woorden van eeuwig leven.
(Johannes 6 : 67)

Geciteerd:

Antwoord op een vraag aan Avi Loeb, hoofd afdeling sterrenkunde aan Harvard (1):

Als we uiteindelijk intelligent buitenaards leven vinden… wat dan?
Dan hebben we de belangrijkste ontdekking uit de geschiedenis van de mensheid gedaan. Belangrijker dan de eerste mens die een rondje om de aarde vloog. Belangrijker dan de ontdekking van Amerika. Het zou ons ineens op een kosmisch podium plaatsen, laten zien dat we allemaal voor hetzelfde team spelen. Dat we onze verschillen zo snel mogelijk moeten overstijgen. Ik wil dat tijdens mijn leven graag nog meemaken.’

Opgemerkt AJ:

Wie kan ons verlossen van dit astronomische bedragen verslindende soort van onderzoek en het ook veilig willen stellen van de toekomst daarvan voor onderzoekers en geleerden die daar belang bij hebben en dit soort onderzoek uitvoeren en steeds weer bekostigd willen zien en die er niet van terugschrikken om het belang van dit onderzoek met de meest hoogdravende en idealistische argumenten te motiveren en daarmee bezieling en toekomst te geven.

Vergelijk dat eens met de woorden en het werk van onze Heer Jezus Christus hier op aarde. Dat waren nu eens woorden en werken die toekomst hadden en hebben en die al onze aandacht en energie en tijd en geld waard zijn… Zijn Woord en Werk die kunnen ons werkelijk helpen om de verschillen tussen mensen en groeperingen (daarvan) te overstijgen, maar Jezus was zo eerlijk om ons mensen en ook zijn discipelen/volgelingen/aanhangers te waarschuwen met de woorden die hieronder volgen:

(…) Meent niet, dat Ik gekomen ben om ​vrede​ te brengen op de aarde; Ik ben niet gekomen om ​vrede​ te brengen, maar het ​zwaard. Want Ik ben gekomen om tweedracht te brengen tussen een man en zijn vader en tussen een dochter en haar moeder en tussen een schoondochter en haar schoonmoeder; en iemands huisgenoten zullen zijn vijanden zijn. (Uit Matteüs 10)

~~~~

(1) Die merkwaardige ‘ruimtesigaar’ die vanaf Hawaï werd waargenomen, en de naam ‘Oumuamua kreeg? ‘Ik denk dat die is gemaakt door een buitenaardse beschaving’, zegt Avi Loeb. Waarom het hoofd van de afdeling sterrenkunde aan Harvard dat een heel normaal idee vindt. (Inleidende woorden bij/van het artikel dat hier geciteerd is)

Bron tekst: de Volkskrant (via Blendle) – “De topastronoom zegt: dit kwam van een buitenaardse beschaving” door George van Hal

Bron afbeelding:  DagelijkseBroodkruimels

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Diversen, Geschiedenis, Politiek, Wetenschap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s