Zó wil God gekend worden…

(…) Ik ben de HEER, uw God, Die u… heeft bevrijd.
(Uit Deuteronomium 5 : 6)

Volgens de Joodse overlevering is dit de eerste van de tien woorden. God moet gedacht hebben:  Ik kan wel allerlei regels gaan opstellen maar de mensen moeten eerst weten wie Ik ben. Hij stelt zich voor.

Nu had de God natuurlijk kunnen zeggen:  Ik ben de Heer uw God, die aarde en Hemel gemaakt heeft. Of: Ik ben de Heer, uw God, die machtiger en sterker is dan alle andere goden. Of: Ik ben de Heer, uw God, die in alle opzichten boven jou, kleine mens staat. Als dat daar had gestaan, zouden mensen kunnen reageren:  Dat is me veel te verheven. Dat staat te ver bij mij vandaan.

Maar God zegt: Ik ben je bevrijder. Ik heb je letterlijk uit het slijk getrokken, uit de leemputten van Egypte. Zó wil God gekend worden. Als de God die mensen losmaakt uit de slavernij. Losmaakt van alles wat ons belemmert om als mens tot ons recht te komen.

Bron tekst: Bijbels dagboek “Dag in dag uit – 2019” (1 februari)
Leger des Heils – Ark Media.

Zie evt. ook:  Wie zichzelf spiegelt…

Maar God bewees ons zijn liefde doordat Christus voor ons gestorven is
toen wij nog zondaars waren.*

(Romeinen 5 : 8)

(…) Maar God zij gedankt: *wij waren allenslaven​ van de ​zonde, maar wij zijn van harte gehoorzaam geworden aan die vorm van onderricht, die ons overgeleverd is; en, vrijgemaakt van de ​zonde, zijn wij in dienst gekomen van de ​gerechtigheid.
(Naar Romeinen 6 : 17)

Bron afbeelding:  Christian Wallpapers

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s