Zijn verstand verloren…

want volgens hen had Hij Zijn verstand verloren. (Uit Markus 3 : 21)

Hij is gek geworden! Dat denken zijn moeder en zijn broers. En de Schriftgeleerden uit Jeruzalem zeggen hetzelfde in theologentaal: Hij is bezeten door Beëlzebul, de overste van de boze machten.

Jezus moet heel wat opschudding hebben veroorzaakt om dergelijke beoordelingen uit te lokken. Je bloedeigen familie zal je maar voor gek verklaren! Het doet vermoeden hoe zwaar de confrontaties zijn geweest tussen Jezus en de religieuze formalisten met hun verlammende en ziekmakende structuren en systemen.

Het geeft iets weer van de enorme passie en ‘bezetenheid’ waarmee Jezus Gods rijk gestalte gaf. Bezeten van God (door de heilige Geest – AJ). Bezeten van een heilige verontwaardiging over de invloed van de machten van de duisternis.

Lijken we daarin een beetje op Hem? Ook al verklaren anderen ons voor gek?

Bron tekst: Bijbels dagboek “Dag in dag uit – 2019” (16 januari)
Leger des Heils – Ark Media.

(…) 32 Er zat een groot aantal mensen om hem heen, en die zeiden tegen hem: ‘Uw moeder en uw broers staan buiten en zoeken u.’ 33 Hij antwoordde: ‘Wie zijn mijn moeder en mijn broers?’ 34 Hij keek de mensen aan die in een kring om Hem heen zaten en zei: ‘Jullie zijn mijn moeder en mijn broers. 35 Want iedereen die de wil van God doet, die is mijn broer en zuster en moeder.’ (Uit Markus 3)

Bron afbeelding: SlidePlayer

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s