Sterke God… (III)

(…) 1 Voorts maken wij u bekend, broeders, de genade van God, die in de gemeenten van Macedonie gegeven is. 2 Dat in veel beproeving der verdrukking de overvloed van hun blijdschap, en hun zeer diepe armoede overvloedig geweest is tot voller rijkdom van hun vrijgevigheid. 3 Want zij zijn naar vermogen (ik betuig het), ja, boven vermogen gewillig geweest; (Uit 2 Korintiërs 8)

Gewillig…

(…) De Messias is voor Zijn kinderen en Zijn Kerk in al hun lijden een sterke God. Hij ‘maakt hen daarvoor gewillig. Ze zijn niet alleen bereid om gebonden te worden, maar ook voor de Naam van Jezus te sterven, en hierin volgen ze het voorbeeld van Paulus.

Christus versterkt hun geest met heldhaftigheid en ondersteunt hun hart met kracht, zodat ze met blijmoedigheid de zwaarste pijnen en de meest wrede dood hebben ondergaan. Als ze op een gloeiend rooster gemarteld werden, was het voor hen als een bed van rozen. Vunzige kerkers waren voor hen aangename slaapkamers. De meest knellende boeien om hun hals en hun armen beschouwden ze als prachtige parelsnoeren.

Het schavot en de pijnlijkste dood was voor hen als een maaltijd op een bruiloft en als een vurige zegewagen die ze meenam van de aarde naar de hemel. We kunnen lezen in de geschiedenissen van de martelaren hoe de Messias Zijn kracht in zwakheid volbrengt.

Mogen we dan niet zeggen dat de Messias de sterke God is?

(Wordt vervolgd)

Zie evt. ook:  Sterke God… (I) – Gekruisigd en Sterke God… (II) – Verdrukking

Bron tekst:  “Klamp u vast aan de sterke God” preek van Wilhelmus Everdijk (1653-1729) verschenen als uitgave in de Reveilserie van de stichting “Smytegelt-fonds”.

(…) Hij offerde Zijn leven voor hun schuld,
om Zijn nageslacht te zien en lang te leven.
En door Zijn toedoen slaagde wat de HEER wilde.
11 Na het lijden dat Hij moest doorstaan,
zag Hij het licht en werd met kennis verzadigd.
(Uit Jesaja 53)

Bron afbeelding:  Family Radio

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s