Gods koninkrijk – de omgekeerde wereld!

(…) Waar is de wijze, waar de Schriftgeleerde, waar de redenaar van deze wereld?
(Uit 1 Korintiërs 1 : 20)

We kunnen er maar niet aan wennen, ook in de kerk(en) niet… (1)

(…) “Het kerstverhaal zet ons leven op z’n kop. Jezus kwam totaal ongelegen, er stond geen wiegje klaar. De eerste kraamvisite bestond uit een groep herders.”

De Korte: “We zouden het verhaal echter onrecht doen als we er van maken dat Kerst alleen voor gemarginaliseerde groepen is. De herders die Jezus eer komen bewijzen stonden inderdaad onderaan de sociale ladder. Maar er kwamen ook voorname wijzen uit het oosten met kostbare geschenken.**

** Echter geen Joodse Schriftgeleerden en Farizeeën – geen theologen dus of andere ‘kerkelijke’ hoogwaardigheidsbekleders, die eer werd hen niet gegund.

(1) En Jezus ging de tempel binnen en dreef allen uit, die verkochten en kochten in de tempel, en de tafels der wisselaars keerde Hij om en de stoelen van hen, die de duiven verkochten, en Hij zei tot hen: Er staat geschreven: Mijn huis zal een bedehuis heten***, maar gij maakt het tot een rovershol. En in de tempel kwamen blinden en lammen tot Hem en Hij genas hen. Toen de overpriesters en de Schriftgeleerden de wonderwerken zagen, die Hij deed, en de kinderen, die in de tempel riepen, zeggende: Hosanna de Zoon van David! namen zij dat kwalijk, en zij zeiden tot Hem: Hoort Gij wat dezen zeggen? Jezus zei tegen hen: Ja; hebt jullie nooit gelezen: Uit de mond van kleine kinderen en zuigelingen hebt Gij lof bereid? En Hij verliet hen en ging buiten de stad, naar Betanië, en overnachtte daar. (Matteüs 21 : 12-17)

*** voor alle volken!!! (Jesaja 56 : 7)

Bron tekst: Trouw/de Verdieping (via Blendle) – “Kerstverhaal kritiseert de macht” door Wolter Huttinga

Bron afbeelding:  Dust Off The Bible

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s