H2O doet wat God wil…

(…)  het zal doen wat Mij behaagt en dat volbrengen, waartoe Ik het zend.
(Uit Jesaja 55)

Water doet – in God’s schepping – wat God wil…

(…) Al minstens sinds de tijd van Galileo proberen geleerden de vinger te krijgen achter de opmerkelijke eigenschappen van water. Hun pogingen zijn opmerkelijk weinig succesvol gebleken.
Dankzij het werk van Nilsson en anderen staan we nu misschien eindelijk op het punt te begrijpen waarom water zich gedraagt zoals we dat gewend zijn…
Hun verklaring blijkt even wonderbaarlijk en fantastisch als het spul zelf: water is niet één vloeistof, maar een mengsel van twee vloeistoffen.

Vochtig en vreemd

Alledaags H2O is een van de merkwaardigste substanties op de planeet, omdat het een hele reeks vreemde eigenschappen vertoont.

  • Water krimpt als het smelt, terwijl de meeste stoffen dan juist in volume toenemen.
  • Water heeft een ongebruikelijk grote oppervlaktespanning.
  • Water is uitzonderlijk moeilijk samen te persen.
  • Water komt op aarde voor in alle drie de fasen: vast, vloeibaar en gasvormig.
  • Water is in staat een ongebruikelijk grote hoeveelheid stoffen op te lossen.
  • Warm water bevriest soms sneller dan koud water. Dit verschijnsel staat bekend als het Mpemba-effect.

Twee soorten water

Watermoleculen rangschikken zichzelf mogelijk op twee verschillende manieren. Als dat inderdaad het geval zal blijken, verklaren fluctuaties tussen deze twee configuraties misschien de unieke eigenschappen van water.

Bron tekst: New Scientist (via Blendle)

Opgemerkt AJ: Water is de meest algemene stof op aarde en heeft overal op aarde en in alle levende wezens in alle organen een bijzondere rol/functie te vervullen! Jezus zei ons: Mijn Vader werkt tot nu toe en ik werk ook… (Johannes 5 : 17) en zie ook Jesaja 55 waar het gaat over het vergelijk van het werk van water met dat van Gods Woord en zie ook de inleiding van Johannes op zijn evangelie-beschrijving en nog wonderlijker toont God’s almacht zich in het gebeuren tijdens de bruiloft te Kana (Johannes 2 : 1-11) waar water tot de beste wijn wordt gemaakt.

(…) 9 Want zoals de hemelen hoger zijn dan de aarde, zo zijn Mijn wegen hoger dan uw wegen en mijn gedachten dan uw gedachten. 10 Want zoals de regen en de sneeuw van de hemel neerdaalt en daarheen niet weerkeert, maar doorvochtigt eerst de aarde en maakt haar vruchtbaar en doet haar uitspruiten en geeft zaad aan de zaaier en brood aan de eter, 11 alzo zal Mijn woord, dat uit Mijn mond uitgaat, ook zijn; het zal niet ledig tot Mij wederkeren, maar het zal doen wat Mij behaagt en dat volbrengen, waartoe Ik het zend. (Uit Jesaja 55)

(…) 9 En toen de ceremoniemeester het water dat ​wijn​ geworden was, proefde – hij wist niet waar die vandaan kwam, maar de bedienden die het water geschept hadden wisten het wel – riep hij de bruidegom 10 en zei tegen hem: ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede ​wijn​ voor en als ze dronken zijn de minder goede. Maar u hebt de beste ​wijn​ tot nu bewaard!’ (Uit Johannes 2)

Bron afbeelding: Dwelling in the Word

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Diversen, Natuur. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s