Ook NGK “De Ontmoeting” en ook (gemeente) Barneveld…

Email vanochtend om 9:36 uur van Stichting Bemoeizucht|(met)Elan Barneveld…

Goedemorgen dhr. Janse, beste Antony,
Van je kinderen begreep ik dat je morgen op last van de deurwaarder je huis zult moeten verlaten.
Ik mail je omdat ik je wil laten weten dat je bij Elan aan kunt kloppen als je vragen hebt over huisvesting.
Wij kunnen niet acuut een huis voor je regelen, maar je wel de weg wijzen naar de daklozenopvang (die regelen onderdak op korte termijn) en daarna meezoeken naar andere huisvesting.
Sterkte in deze situatie!
Met vriendelijke groet,
L. (LENNART) DE JONG
Generalist Sociaal Werk / Bemoeizorg Barneveld

Mijn vraag aan deze meneer L. de Jong:

Waarom krijg ik dat van jou te horen! Je bent de laatste van wie ik dat verwachtte (en nog wel van zo’n ‘criminele’ organisatie!!!)

Eerder vanochtend publiceerd ik het volgende op Facebook:

HOE ‘DICTATORS’ HET WERK AFMAKEN…

‘Ik dacht dat ik er mentaal op voorbereid was’…
(…) ‘De afgelopen jaren waren voor de tegenstanders van Erdoğan en dan voornamelijk de kritische Turkse journalisten enorm zwaar. Ik en mijn collega’s van Zaman en Cihan hebben de onderdrukking, waarvan bijna alle critici slachtoffer van werden, aan den lijve ondervonden. Ze hebben al ons werk en de inspanning van tientallen jaren binnen een paar uur vernietigd, ze plunderden onze gebouwen en sloten de journalisten, die niets anders dan hun werk deden, als een stel criminelen, als gevaarlijke terroristen op. Het verbaasde me dus niet dat ze ook voor mij kwamen (1). Ik dacht dat ik er mentaal op voorbereid was, maar achteraf realiseer ik me dat je dat nooit helemaal kunt. Het was ook een geleidelijk proces. Stap voor stap werden we geïntimideerd en gecriminaliseerd. Als ze het alleen op mij hadden gemunt, dan zou ik het minder erg hebben gevonden maar zo werkt de Turkse regering niet. Ze willen je ook treffen via je familie, je dierbaren. Midden in de winter werden mijn ouders afgesloten van energie, werd op het pensioen van mijn vader beslag gelegd en confisqueerden ze zijn auto. Hij is zeventig en zit nog steeds in een overvolle gevangenis waar ze om beurten moeten slapen. Nu straffen ze ook mijn kinderen. Ik kreeg deze week te horen dat ze geen paspoort krijgen omdat hun vader lid van een terreurgroep is.’

Bron tekst: de Kanttekening (via Blendle) – “‘Ik maakte documentaires over vluchtelingen, nu ben ik er zelf een’” door Hüseyin Atasever.
Bron afbeelding: Reuters-Yüksel Durgut

(1) Turkije eiste drie keer levenslang tegen journalist Yüksel Durgut – ‘Voor het soort werk waarvoor je in het vrije Westen met journalistieke prijzen wordt beloond, zitten in Turkije nu tientallen journalisten vast’, stelt de naar Duitsland gevluchte journalist Yüksel Durgut.

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s