Wat de toekomst brenge moge…

(…) 3 Wees ​genadig, HEER, wees ons ​genadig,
wij worden veracht, meer dan te dragen is.
4 Meer dan onze ziel kan dragen
raakt ons achteloze spot,
de hoogmoed van onverschilligen.
(Uit Psalm 123)

Laat maar komen wat wil. Stormen kunnen om mij heen opsteken, belagers kunnen mij aanvallen, enorme vloedgolven van tegenspoed kunnen mij dreigen te verzwelgen. Maar omdat Hij in al die omstandigheden bij mij is, zal ik het aankunnen.

Om zó te kunnen leven zijn er wel bijzonder lange en moeilijke klimpartijen door valleien en over ruige paden naar hogere weidegronden aan vooraf gegaan: naar dat hogere, heilige, kalme en gezonde leven met God. Alleen de christen die heeft geleerd op deze wijze te leven, is in staat om de zwakkere broeders en zusters om hem heen te bemoedigen en te inspireren.

Teveel mensen zijn uit hun balans en bevreesd. Zij verkeren in een paniekstemming door al die levensstormen. We beweren wel, dat we vertrouwen hebben in Christus, maar als de eerste donkere schaduwen over ons vallen en de paden waarop we gaan, er somber uitzien, raken we al snel in een toestand van wanhoop. Soms is dat zo erg, dat we maar het liefst het bijltje erbij neergooien of er een einde aan willen maken. Dat kan natuurlijk nooit de bedoeling zijn!

Wie een krachtig vertrouwen in Christus heeft, wie zelf heeft ondervonden dat God met hem is in tegenspoed en wie onbevreesd door de dalen van diepe duisternis kan gaan met opgeheven hoofd, is iemand die op zijn beurt weer een bolwerk van kracht en een bron van inspiratie voor de medemens is.

Er zullen heus voor ons allen wel de nodige dalen van diepe duisternis komen. De Goede Herder zelf heeft ons verzekerd:

In de wereld lijdt gij verdrukking, maar houdt goede moed,
Ik heb de wereld overwonnen” (Johannes 16 vers 33).

Bron tekst: Hoe een herder Psalm 23 ziet – “Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis” (Blz. 97+98) – Phillip Keller.

Bron afbeelding:  Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s