Jezus ook waarachtig God…

En zo wat gij begeren zult in Mijn Naam, dat zal Ik doen; opdat de Vader
in de Zoon verheerlijkt worde.
(Johannes 14 : 13)

Wat wil dat eigenlijk zeggen, dat Hij hier op deze manier spreekt:Wat je bidt in Mijn Naam, dat zal Ik doen’? Zojuist heeft Hij nog gezegd: ‘Die in Mij gelooft, de werken die Ik doe, zal hij ook doen en zal grotere doen dan deze.’ Hoe komt Hij er dan toe om op deze wijze te spreken: ‘Wat je bidt, dat zal Ik doen’?

Wie is dan deze Ik? Je dacht misschien wel dat Hij zeggen zou: ‘Al wat je de Vader bidt in Mijn Naam, dat zal Hij doen’, maar nu wijst Hij naar Zichzelf.

Wat zijn dit wonderlijke woorden van deze Mens!

Hoe kan Hij met zulke eenvoudige woorden zo hoog opstijgen? Want met dit woordje Ik laat Hij duidelijk weten dat Hij Zelf, mét de Vader, de ware en almachtige God is. Want Wie zó spreken kan: ‘Wat je bidt, dat zal Ik doen’ Die zegt zoveel als: ‘Ik ben God Die alles kan en geven zal’.

Machtiger dan duivel, zonde, dood, wereld en alle schepselen

Als dit niet waar zou zijn, waarom zouden de christenen dan nog in Zijn Naam moeten bidden? Hier neemt Hij Zelf alle macht in handen, en zegt: ‘Alles wat je bidt, daar wil Ik niemand anders bevel voor geven om dat te doen, maar dat zal Ik doen!’ Dan moet Hij ook Degene zijn Die in alles wat wij nodig hebben kan helpen, want Hij is machtiger dan duivel, zonde, dood, wereld en alle schepselen. Hij is waarachtig God!

Maarten Luther: Das XIV. und XV. Kapitel S. Johannis, 15 3 8, vgl WA 4 5,542,9-26

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot U – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” (2 augustus – “Alle dingen“)  samengesteld door Hugo van Woerden (Den Hertog, Uitgeverij)

(…) 1 Allereerst vraag ik dat er voor alle mensen ​gebeden​ wordt, dat er smeekbeden, voorbeden en dankgebeden voor hen worden uitgesproken. 2 Bid​ voor alle koningen en gezagsdragers, opdat we rustig en ongestoord kunnen leven, in alle vroomheid en waardigheid. 3 Dat is goed en welgevallig in de ogen van God, onze Redder, 4 Die wil dat alle mensen worden gered en de Waarheid leren kennen. 5 Want er is maar één God, en maar één bemiddelaar tussen God en mensen, de mens ​Christus​ ​Jezus, 6 Die zichzelf gegeven heeft als losgeld voor allen, als het getuigenis voor de vastgestelde tijd. (Uit 1 Timoteüs 2)

Bron afbeelding:  Dr. J’s Apothecary Shoppe

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Israël, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s