Onderhoud al wat ik u bevolen heb…

(…) 19 Gaat dan heen, maakt al de volken tot Mijn discipelen en doopt hen in de Naam van de Vader en de Zoon en van de ​Heilige​ Geest en leert hen onderhouden al wat Ik u bevolen heb.  (Uit Matteüs 28)

(…) Want God liefhebben houdt in dat wе ons aan Zijn geboden houden
(Uit 1 Johannes 5 : 3)

Er zijn nogal wat mensen bij wie de nekharen overeind gaan staan bij het woord ‘gebod‘. En dan komt de Bijbel ook nog eens met geboden. Zoals de Tien Geboden die God aan Mozes gaf.

Jezus vatte de geboden samen door te zeggen dat we God lief moeten hebben boven alles en de naaste als onszelf. Maar kunnen liefhebben en gebieden eigenlijk wel in één zin gebruikt worden? Johannes doet dat hier (in Johannes 5) dus. Sterker nog, hij weet (door Jezus onderwijs geleerd) dat ze bij elkaar horen.

We worden er alleen maar beter van!

Johannes heeft Jezus gehoord én geloofd en toen ook zelf ervaren dat Gods geboden geen last zijn, maar richtlijnen die het samenleven leefbaar en (dus) mooier maken en waar God zich in verheugt als we ons daaraan houden.

Als je van iemand houdt, valt het niet moeilijk om te doen wat diegene van je vraagt, laat je dan ook niet door dat woord ‘geboden‘ tegenhouden om te doen wat God, van wie je houdt,  ons ‘geboden’ heeft.  We worden er allemaal alleen maar beter van.

(…) 3 Want God ​liefhebben​ houdt in dat we ons aan zijn geboden houden. Zijn geboden zijn geen zware last, 4 want ieder die uit God geboren is, overwint de wereld. En de overwinning op de wereld hebben wij behaald met ons geloof. (Uit Johannes 5)

(…) 20 En zie, Ik ben met u al de dagen tot aan de voleinding der wereld.
(Uit Matteüs 28)

Bron tekst:  Bijbels Dagboek – Dag in dag uit 2018 – 21 april – Leger des Heils | Ark Media

NB. De tekst van deze dagboek-meditatie is op een paar plaatsen wat aangepast (m.i. nog wat duidelijker gemaakt).

Bron afbeelding:  Bible Visuals International

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s