Het geloof van Maria…(III)

En als er wijn ontbrak, zei de moeder van Jezus tot Hem: Zij hebben geen wijn.
(Johannes 2 : 3)

Hier kun je de echte strijd van het geloof zien! Kijk goed wat zijn moeder doet en leer er van. Hoe hard zullen de woorden – vrouw wat heb ik met u te doen? – voor haar geklonken hebben. Hoe onvriendelijk houdt Hij zich.

Zij houdt het erbij dat Hij goed en genadig is

Toch betekent dit niet voor haar dat Hij toornig is of dat dit in strijd is met Zijn goedheid. Zij houdt het erbij dat Hij goed en genadig is, en laat zich niet in verwarring brengen door deze schijnbare vernedering. In haar hart verdenkt ze Hem helemaal niet van onrecht!

Dat verdenken van onrecht doen alleen zij die geen geloof hebben, die na de eerste klap weglopen en niet meer goed van God geloven dan dat zij bij zichzelf gewaar worden. Zij worden vergeleken met paarden en muilezels die geen verstand hebben (Psalm 32 : 9).

Als zijn moeder zich door deze harde woorden had laten afschrikken dan zou ze stil en boos zijn weg gegaan. Maar omdat ze juist nu de bedienden bevel geeft dat ze alles moeten doen wat Hij zegt, laat ze duidelijk zien dat ze ondanks Zijn afwijzen niet anders dan enkel goedheid en genade van Hem verwacht.

Maarten Luther: Fastenpostille 1525, vgl. WA 17.2,66, 1-13

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot U – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” (27 juni – “De goede strijd van het geloof“)  samengesteld door Hugo van Woerden (Den Hertog, Uitgeverij)

Wat ben je bedroefd, mijn ziel,
en onrustig in mij.
Vestig je hoop op God,
eens zal ik Hem weer loven,
mijn God die mij ziet en redt.
(Psalm 43 : 5)

Bron afbeelding:  Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s