Het geloof van Maria… (I)

En als er wijn ontbrak, zei de moeder van Jezus tot Hem: Zij hebben geen wijn.
(Johannes 2 : 3)

Ook zelfs als het gebrek echt gevoeld wordt, komt Hij er nog niet gelijk aan lopen om te helpen. Christus stelt de verhoring van onze gebeden uit en beproeft – zoals Hij hier ook doet – het geloof en vertrouwen. Ja, wat nog erger is, Hij houdt Zich alsof Hij helemaal niet wil helpen, maar spreekt hard en streng, zoals je zien kunt bij het gesprek met Zijn moeder.

Zij vertelt Hem dat er geen wijn meer is en vraagt op die manier – met nederige en gepaste woorden – om hulp en raad. Maria zegt niet: ‘Lieve Zoon, maak nu wijn voor ons!‘ maar zij zegt: ‘Ze hebben geen wijn meer.

Hiermee doet ze een beroep op Zijn liefde en goedheid, alsof ze ermee wilde zeggen: ‘Hij is zo goed en genadig dat ik helemaal niet hoef te bidden. Ik wil Hem alleen maar aanwijzen waaraan het ontbreekt, want Hij zal uit Zichzelf meer doen dan ik bid.

Zo is het geloof gezind en heeft zulke goede gedachten van God, dat het niet twijfelt of alles zal goed komen, daarom durft zij ook te bidden en haar nood aan Hem voor te leggen.

Maarten Luther: Fastenpostille 1525, vgl. WA 17.2., 65,12-24

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot U – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” (25 juni – “Goede gedachten van God“)  samengesteld door Hugo van Woerden (Den Hertog, Uitgeverij)

(…) 1 Een vrouw, een van de vrouwen van de ​leerling-profeten, riep tot ​Elisa​ om hulp
Bovenstaande tekst uit 2 Koningen 4 : 1-7
(Aanbevolen tekstvers voor meditatie bij dit dagboek-citaat van Luther)

Bron afbeelding:  SlidePlayer

2 Koningen 4 1-7 - cried out to Elisa - SlidePlayer

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Israël, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s