Het Woord is vol vuur…

(…) 49 Vuur ben Ik komen werpen op de aarde en wat is mijn wil, als het reeds ontstoken is? 50 Ik moet ​gedoopt​ worden met een ​doop, en hoe beklemt het Mij, totdat het volbracht is. (Uit Lukas 12)

Vier woordjes: ‘opgewekt om onze rechtvaardiging

(…) “Moet ik, arme madenzak die ik ben, ik die puur zonde ben, vast geloven dat Christus Die nooit zonde heeft gedaan, voor mij moest sterven en mijn zonde op Zich nemen? Wie kan dat geloven? Laat mij iemand zien die dat gelooft – die moet wel een groot hart hebben! Maar ik, ik heb de eeuwige dood en de eeuwige toorn van God verdiend. Moet ik mijn huid afstropen, geloven en zeggen: Ik heb geen schuld, ik weet van geen zonde, de dood gaat mij niets aan, ik zal niet sterven? Hoe is het mogelijk dat de natuur dit begrijpt?

Nu, deze grote roem overkomt een christen die een nieuwe mens wordt, dat hij niets weet van dood en zonde. ‘Wat?’ zegt het hart, ‘kijk maar eens naar je zondenregister, je bent toch vól zonde!’ Dan antwoord ik: ‘Er is niets dan puur leven en onschuld. Christus is voor mij gestorven en opgestaan. Hij heeft Zich voor mij laten verslinden door dood en graf. Niets kan mij nu nog kwaad doen.’

Op dit hoofdstuk hebben wij ons leven lang genoeg te studeren en wij kunnen het dan nog niet onder de knie krijgen, ook niet als wij er honderd jaar over doen. Voor jullie is het een gemakkelijke zaak als er gepreekt wordt over de opstanding van Christus. Ja, wanneer je het geloofde – begin ermee en probeer het.

Laat mij iemand zien die deze vier woordjes ‘opgewekt om onze rechtvaardiging’ (vgl. Romeinen 4 : 25) kan bevatten. Alle mensenharten zijn niet genoeg om deze woorden te begrijpen, de hele wereld is te klein voor dit woord – want te groot zijn de woorden! Hoe zou vlees kunnen begrijpen: je hebt gezondigd, maar Ik wil je plaats innemen – je hoeft nu voor geen zonde of dood meer te vrezen!

Dit kan ik niet begrijpen! Want de Persoon is te groot – en het werk is te groot! Deze woorden zijn vol vuur, zodat ze in hen die geloven, zonde, dood en alle vrees verteren.”

Maarten Luther: Predigten des Jahres 1525, vgl. WA 17.1, 185, 28 – 186, 32 (verkort)

Wilt u deze Luthercitaten ter kennismaking doorsturen aan uw vrienden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor het aanmelden/afmelden van deze wekelijkse citaten kunt u gebruikmaken van dit e-mailadres info@maartenluther.com en van deze website:www.maartenluther.com (contact op de homepage)

(…) 51 Menen jullie, dat Ik gekomen ben om ​vrede​ op aarde te brengen? Nee, zeg Ik jullie, veeleer verdeeldheid. 52 Want van nu aan zullen vijf in één huis verdeeld zijn, drie tegen twee en twee tegen drie. Zij zullen verdeeld zijn, 53 vader tegen zoon en zoon tegen vader, moeder tegen dochter en dochter tegen moeder, schoonmoeder tegen haar schoondochter en schoondochter tegen schoonmoeder.
54 Hij zei ook tot de menigte: Wanneer jullie een wolk zien opkomen in het westen, zegt jullie dadelijk: Er komt regen, en het gebeurt. 55 En wanneer jullie de zuidenwind zien waaien, zeggen jullie: Er zal hitte komen, en het gebeurt. 56 Huichelaars, het aanzien van aarde en hemel weet jullie te onderkennen, waarom onderkennen jullie deze tijd niet? (Uit Lukas 12)

Bron afbeelding:  SlideShare

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Israël. Bookmark de permalink .

Een reactie op Het Woord is vol vuur…

  1. Pingback: dopen en je word rein of je nu de kinderdoop is of volwassendoop en of je doop word gedaan in katholiekekerk of hervormde kerk als het maar een Christelijke doop is ,dit is waar het omgaat. – Sitetitel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s