Want Hij zorgt voor u…

Doe mij recht, o God, en voer mijn rechtszaak;
bevrijd mij van het volk zonder goedertierenheid,
van de man van bedrog en ​onrecht.
(Uit Psalm 43)

Werpt al uw bekommernis op Hem, want Hij zorgt voor u. (1 Petrus 5 : 7)

Als God zorgt voor Zijn gelovigen – zoals Petrus hier uit de Psalm (55 : 23) aanhaalt – hoe komt het dan dat zij, meer dan andere mensen op aarde, met zoveel ongeluk, verdriet, angst en nood bezwaard en bedrukt zijn? Zowel de duivel als de wereld plagen hen zonder ophouden. Zij tasten met list en geweld hun lichaam, eer en goed aan, en wensen alle uren alleen hun dood!

Deze aanvallen van de boze maken dat het wel schijnt en voelt alsof God Zelf hun vijand is en hen verlaten heeft en of de duivel macht heeft over alles. Laat staan dat God hen nog zou aannemen of vaderlijk voor hen zou zorgen!

Dit echter, dat God voor ons zorgt en ons als Zijn kinderen liefheeft, om dat voor waar en zeker te houden, is een zaak van het geloof, die alleen de meester is, die Gods Woord en werk goed ziet en grondig verstaat. Nu zegt het Woord duidelijk, dat God tuchtigt die Hij liefheeft, en iedere zoon die Hij aanneemt straft, zoals de Schrift overal spreekt.

Aan dit Woord houdt zich het geloof en vertroost zich daarmee, en laat God besturen en zorgen. Het geloof zegt met Job: ‘Al zou Hij mij zelfs doden, dan nog zal ik op Hem hopen en mij op Zijn genade verlaten‘ (vgl. Job 13 : 15).

Maarten Luther: Bibel- und Bucheinzeichnungen Luthers, vgl. WA 48,221,1 – 222,22

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot U – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” samengesteld door Hugo van Woerden (Den Hertog, Uitgeverij)

Bron afbeelding:  YouTube

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s