Biddag 1525-2018… (II)

Is Mijn hand dan werkelijk te kort, dat zij niet verlossen kan?
Of is er in Mij geen kracht om uit te redden? (Jesaja 50 : 2)

(…) 7 De ooievaar aan de hemel, de tortelduif en de gierzwaluw kennen de tijd
van hun trek, maar Mijn volk kent niet de orde van de HEER.
(Uit Jeremia 8)

Schoenmaker en Kleermaker

Dat is nog een een Wonderlijke Schoenmaker en zeldzame Kleermaker! Hij zorgt ervoor dat je schoenen en kleren veertig jaar nieuw blijven. (1)  Die moeten wij Huisvader en Proviandmeester maken! Hij heeft altijd volle graanzolders en korenschuren.

Hij kan als het nodig is brood uit de hemel laten regenen en water uit steenrotsen laten stromen. Je zou – als je met je verstand te rade gaat – brood en koren bij de bakker of op de graanzolder zoeken, maar God doet brood uit de hemel regenen!

Waar geen ambacht, werk of voorraad is, daar moet toch genoeg water en brood zijn. Dat is een meesterstuk waar wij goed op moeten letten, want God kan dat nu nog ieder ogenblik doen.

Dit voorbeeld waarvan Mozes hier spreekt, (1) is wel heel treffend en opmerkelijk! God laat dagelijks brood uit de hemel regenen en water uit de steenrots stromen. Hij gaat hier veertig jaar mee door om het volk Israël in de woestijn eten en drinken te geven! Dit alles is vooral geschreven om ons geloof te versterken en om het eerste gebod naarstig te bestuderen en onszelf in te prenten.

O Heere God, dat wij toch bij het lieve Woord blijven en met hartelijke gebeden aanhouden! Want door de gebeden van Uw kinderen geeft en helpt U steeds alle gelovigen met alles wat zij in dit leven nodig hebben. Amen.

Maarten Luther: Predigten über das 5. Buch Mose, 1529, vgl. WA 28,720,14-23 en 724,32-39

(1) (…) 5 Ik heb u veertig jaar door de woestijn laten gaan; uw kleren zijn bij u niet versleten, en uw schoenen zijn niet versleten aan uw voeten; 6 brood hebt u niet gegeten, en ​wijn​ en sterke drank hebt u niet gedronken, opdat u zou weten dat Ik de HEERE, uw God, ben. (Uit Deuteronomium 29)

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot U – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” samengesteld door Hugo van Woerden (Den Hertog, Uitgeverij)

Zie ook: Biddag 1525-2018…(I) 

Bron afbeelding:  Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s