Psalm 32 leren bidden… (IV)

Ik zal u onderwijzen en u leren van de weg, die gij gaan zult;
Ik zal raad geven, Mijn oog zal op u zijn. (Psalm 32 : 8)

Wijs mij Uw weg

Ik wil u verstand geven en u onderwijzen in de weg waarop u gaan moet.‘ Je bid dat Ik je verlos. Laat je dat geen zorg zijn! Leer Mij niet, leer jezelf niet, laat Mij je leren. Ik zal een goede Leermeester voor je zijn. Ik zal je op de weg leiden waarop je naar Mijn welbehagen gaan kunt.

Je meent dat het verkeerd is als het niet gaat zoals jij denkt. Dat denken is jou schadelijk en hindert Mij. Het moet niet naar jouw verstand, maar boven jouw verstand gaan. Buig je in onverstand, dan geef Ik je Mijn verstand. Onverstand is het goede verstand. Niet weten waarheen je gaat, dat betekent: pas goed weten waarheen je gaat. Mijn verstand maakt jou juist onverstandig.

Zo ging Abraham uit zijn vaderland en wist niet waarheen. Hij gaf zich over aan Mijn weten en liet zijn verstand varen, en toen is hij gekomen langs de rechte weg tot het juiste doel. Zie, dat is de weg van het kruis, die kan jij niet vinden, maar Ik zal je leiden als een blinde, daarom, niet jij, niet een of ander mens, niet een schepsel, maar Ik, Ik zal je onderwijzen in de weg waarop je gaan moet.

Niet het werk dat jij kiest, niet het lijden dat jij bedenkt, maar wat jou tegen jouw keuze, tegen jouw denken en tegen jouw begeren in wordt gegeven. Dat is het, volg daar, daar roep Ik je, wees daar een leerling, want dan is het de tijd en uw Meester is daar.

Maarten Luther: Die sieben Bußpsalmen, 1517, vgl. WA 1,171,23 – 172,8

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot U – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” samengesteld door Hugo van Woerden (Den Hertog, Uitgeverij)

(…) 45 Laat mij voortgaan op een ruime weg,
want steeds zoek ik uw regels.
46 Dan kan ik zelfs voor koningen getuigen
van uw richtlijnen, zonder schaamte.
(Uit Psalm 119)

(…) 11 Mocht ik toch schuldig zijn en iets hebben gedaan waarop de ​doodstraf​ staat, dan zal ik me niet aan deze straf onttrekken, maar als de beschuldigingen die deze mensen tegen me inbrengen op niets berusten, kan niemand me aan hen uitleveren. Ik beroep me op de ​keizer!’ (Paulus in Handelingen 25)

Bron afbeelding:  Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s