Maria onze moeder?

(…) Want Hij, Die geen zonde gekend heeft, heeft Híj zonde voor ons gemaakt, opdat wij zouden worden rechtvaardigheid Gods in Hem. (2 Korintiërs 5 : 21)

Wonderlijke verwisseling

O LIEVE GOD, neem onze geboorte van ons en dompel die onder in Uw geboorte en schenk ons de Uwe, zodat we daarin rein en nieuw worden alsof het onze eigen geboorte was. Geef toch dat iedere christen zich over deze geboorte niet minder mag verheugen en verblijden dan alsof hijzelf – net als Christus – lichamelijk uit Maria geboren was. Amen.

Wie dit niet gelooft of hieraan twijfelt, die is geen christen! O, dit ís die grote blijdschap waar de engel van spreekt. Dit is de troost en overvloeiende goedheid van God dat je jezelf – als je dit gelooft – vanwege deze Schat mag beroemen, dat Maria je echte moeder, Christus je Broeder, God je hemelse Vader is. Want dit is waar en echt gebeurd, voor allen die geloven!

Dit is de grond- en hoofdleer van het hele Evangelie, voordat je de leer van de goede werken eruit mag nemen. Christus moet eerst en voor alle dingen de ONZE en wij de ZIJNE worden, voordat we onze handen uitstrekken naar de werken. Dit alles kan echter alleen geschieden door het geloof. Want dan leer je het Evangelie goed verstaan en op de juiste wijze begrijpen.

Als je Christus op de goede manier kent, wordt je geweten vrolijk, vrij en vol vrede. Daaruit ontstaat de echte liefde en dank tot God, omdat Hij ons deze alles te boven gaande goedheid en genade, om niet, uit vrije genade in Christus geschonken heeft. Dan alleen worden wij – zoals ik u allen al zo dikwijls gezegd heb – in leven en sterven van harte gewillig en bereid om alles te doen, te laten en te lijden naar Gods welbehagen.

Maarten Luther: [Kirchenpostille 1522, vgl. WA 10.1.1,72,12-73,12]

Bron tekst:  “Uit de diepten roep ik tot U – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” samengesteld door H.C. van Woerden (Uitgeverij Den Hertog, Houten)

Bron afbeelding:  Bibliacom (Verse of the Day)

2 Korintiërs 5 21 - Made Him to be sin - Bibliacom

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s