Wee de herders…

(…) 1 Wee de ​herders​ die de schapen van Mijn weiden in het verderf storten en laten verdwalen – ​spreekt de HEER.

2 Daarom – dit zegt de HEER, de God van Israël, tegen de ​herders​ die mijn volk weiden: Jullie hebben mijn schapen verjaagd en laten verdwalen, en jullie zijn ze niet gaan zoeken. Daarom ga ik jullie zoeken: ik zal jullie straffen voor je kwalijke praktijken – ​spreekt de HEER.

3 Wat er nog van de schapen over is, zal ik bijeenbrengen uit alle landen waarheen ik ze verjaagd heb. Ik breng ze terug naar hun weide, ze zullen vruchtbaar zijn en in aantal toenemen. 4 Ik zal herders over ze aanstellen die ze zo zullen hoeden dat ze geen angst meer kennen en er niet één meer zal worden gemist – ​spreekt de HEER.

5 De dag zal komen – ​spreekt de HEER​ – dat ik aan ​Davids​ stam een rechtmatige telg laat ontspruiten, die als ​koning​ een wijs beleid zal voeren en die in het land recht en ​gerechtigheid​ zal handhaven.

6 Dan wordt Juda verlost en zal Israël in ​vrede​ leven. Zijn Naam zal zijn

De HEER is onze ​gerechtigheid”.

Bron tekst: Jeremia 23 (NBV, debijbel.nl, Nederlands Bijbelgenootschap)

Bron afbeelding:  Howard Carter

Jeremia 23 3-4 - I myself will gather - Howard Carter

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Israël. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s