Vast en zeker…

(…) Gelukkig zijn jullie wanneer ze je omwille van Mij uitschelden, vervolgen en van allerlei kwaad betichten. (Uit Matteüs 5 : 11)
(…) Verheug je er echter niet over dat de geesten zich aan jullie onderwerpen, maar verheug je omdat jullie naam in de hemel opgetekend is. (Uit Lucas 10)

Jezus openbaarde een geheim dat ons geluk beschermt tegen de dreiging van het lijden én tegen de dreiging van succes.

Dat geheim is dit: groot is uw loon in de hemel. En de opbrengst van dat loon is genieten van de volheid van de heerlijkheid van Jezus Christus (Johannes 17 : 24).

Jezus beschermt onze blijdschap tegen het lijden wanneer hij zegt:

“Gelukkig zijn jullie wanneer ze je omwille van Mij uitschelden, vervolgen en van allerlei kwaad betichten. Verheug jullie en juich, want je zult rijkelijk worden beloond in de hemel; zo immers vervolgden ze vóór jullie de profeten.” (Mattheüs 5: 11-12)

Onze grote loon in de hemel redt onze blijdschap van de dreiging die uitgaat van vervolging en schelden.

Jezus beschermt ook onze vreugde tegen het succes wanneer Hij zegt:

“Verheug je er echter niet over dat de geesten zich aan jullie onderwerpen, maar verheug je omdat jullie naam in de hemel opgetekend is.” (Lukas 10 : 20)

De discipelen verkeerden in de verleiding om hun vreugde te vinden in het succes van hun bediening. “Heer, zelfs de demonen onderwerpen zich aan ons bij het horen van Uw naam.” (Lukas 10 : 17). Maar dat zou hun vreugde hebben losgemaakt van het enige zekere anker.

Dus beschermt Jezus hun vreugde tegen de dreiging van succes door de veel grotere beloning van de hemel te beloven. Verheug jullie hierin: dat jullie namen opgeschreven zijn in de hemel. Jullie erfenis is oneindig, eeuwig, zeker en vast.

Onze vreugde is volkomen veilig. Noch lijden noch succes kan het anker losslaan of vernietigen. Groot is jullie beloning in de hemel. Jullie naam is daar geschreven. Het is veilig.

Jezus verankerde het geluk van de lijdende heiligen in het loon in de hemel. En hij verankerde het geluk van “succesvolle” heiligen op dezelfde manier.

En zo bevrijdde Hij ons
van de tirannie van wereldse pijn én van wereldse vreugde –
van werelds lijden én van werelds succes.

Bron tekst: Meditatie van John Piper. Deze meditatie werd eerder deze week in de Engelse taal geplaatst op Facebook geplaatst door pastor Paul Zadok (Uganda)

(…) 19 Verzamelt u geen schatten op aarde, waar mot en roest ze ontoonbaar maakt en waar ​dieven​ inbreken en stelen; 20 maar verzamelt u schatten in de hemel, waar noch mot noch roest ze ontoonbaar maakt en waar geen ​dieven​ inbreken of stelen. 21 Want, waar uw schat is, daar zal ook uw ​hart​ zijn. (Uit Matteüs 6)

Bron afbeelding:  Pinterest

Matteüs 6 19-21 - Waar uw schat is - Pinterest

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s