100 procent…

Wees dus volmaakt, zoals jullie hemelse Vader volmaakt is.  (Matteus 5 : 48)

Volmaakt… Jezus scherpt een aantal van de Tien Geboden flink aan. Dat is al veel gevraagd. En dan sluit Hij óók nog eens af met de oproep om volmaakt te zijn. Dat zou frustrerend kunnen klinken, maar dat is nergens voor nodig. Integendeel.

Volmaakt zijn is je best doen! Nou ja, het kost wél wat. Het kost jezelf. We komen dat duidelijk tegen in de Bijbel. Het gaat bij ‘volmaakt’ niet om een vlekkeloze staat van dienst, zonder fouten of gebreken, schuld of tegenzin. Bij ‘volmaakt’ gaat het om de houding, de gezindheid, de wil om goed te doen – niet omdat het móét, niet om te scoren bij God of de naaste, maar van harte, omdat je het niet láten kunt, uit liefde. En telkens als dat lukt, lijk je op je hemelse Vader, 100 procent.

(…) 43 Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: “Je moet je naaste ​liefhebben​ en je vijand haten.” 44 En ik zeg jullie: heb je vijanden lief en ​bid​ voor wie jullie vervolgen, 45 alleen dan zijn jullie werkelijk ​kinderen​ van je Vader in de hemel. Hij laat zijn zon immers opgaan over goede en slechte mensen en laat het regenen over rechtvaardigen en onrechtvaardigen. 46 Is het een verdienste als je liefhebt wie jou liefheeft? Doen de ​tollenaars​ niet net zo? 47 En als jullie alleen je broeders en zusters vriendelijk bejegenen, wat voor uitzonderlijks doe je dan? Doen de heidenen niet net zo? 48 Wees dus volmaakt, zoals jullie hemelse Vader volmaakt is. (Uit Matteüs 5)

Bron tekst: “Dag in dag uit – 2018” – 10 januari – Bijbels Dagboek – Leger des Heils/Ark Media (verspreid via Kerstpakket van LdH)

Bron afbeelding:  Pinterest

1 Korintiërs 13 13 - Love - Pinterest

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s