Huwelijk draagt de liefde tot de dood…

Welzalig/Gelukkig ieder die ​ontzag​ heeft voor de HEER en de weg gaat die Hij wijst
(Psalm 128 : 1)

Het huwelijk is meer dan onze wederzijdse liefde. Het huwelijk heeft meer gewicht, meer waarde; want het is Gods heilige instelling, waardoor Hij de mensen tot het einde der dagen wil behouden.

In je liefde zie je op de wereld alleen elkaar, in het huwelijk ben je een schakel in de keten der geslachten, die God tot zijn eer laat komen en gaan en roept tot zijn Rijk.

In je liefde zie je alleen de hemel van je eigen geluk, door je huwelijk aanvaard je verantwoordelijkheid tegenover de wereld en de mensen. Je liefde is van niemand dan van jullie alleen ze is persoonlijk, het huwelijk is iets bovenpersoonlijks het is een levensstaat een ambt.

Pas de kroon maakt de koning en niet de wil om te heersen; zo maakt pas het huwelijk en niet je wederzijdse liefde jullie tot een echtpaar voor God en de mensen.

Je hebt de ring eerst aan elkaar gegeven en toen opnieuw ontvangen uit de hand van de predikant; de liefde komt voort uit jullie zelf, het huwelijk komt van boven, van God.

Zover God staat boven de mens, zover staat de heiligheid het recht en de belofte van het huwelijk boven de heiligheid het recht en de belofte van de liefde. Jullie liefde draagt niet het huwelijk, van nu af draagt het huwelijk jullie liefde.

Vrij van alle onzekerheid, die steeds in de liefde woont, mogen wij in het huwelijk nu zonder twijfel en met vol vertrouwen tot elkaar zeggen:

wij kunnen elkaar nooit meer verliezen, wij horen
door Gods wil bij elkaar tot de dood.

(…) De vreze des Heren is het begin der wijsheid, een goed inzicht hebben allen
die ze betrachten. Zijn lof houdt eeuwig stand.
(Psalm 111 : 10)

Bron tekst: Bonhoeffer Brevier – “Vanaf nu draagt het huwelijk jullie liefde” – “Leven onder Gods geduld” (9 augustus) – ©1968 Ten Have b.v. Baarn, Vijfde druk 1978

Bron afbeelding:  Pinterest

Psalm 128 1 - Blessed are all who fear the Lord - Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s