De Zoon op aarde…

Het waarachtige Licht, dat ieder mens verlicht, was komende in de wereld.
(Johannes 1 : 9)

HC Zondag 46 – Vraag: Waarom wordt hier bijgevoegd: Die in de hemelen zijt?

(1) Het Onze Vader is zeker het allerbeste gebed dat op aarde bestaat of door iemand zou kunnen worden bedacht. En wel omdat God de Vader het door Zijn Zoon heeft opgesteld en het Hem in de mond heeft gelegd, zodat we niet hoeven te twijfelen dat het Hem bovenmate zeer behaagt.

Al bij het begin geeft Hij zowel een gebod als een belofte, als Hij van ons deze eer eist dat wij Hem zullen bidden als een kind dat iets vraagt aan zijn vader. Daarbij wil Hij ook van ons hebben dat wij in vol vertrouwen zullen bidden dat Hij ons graag geven wil wat we nodig hebben.

Bovendien is daarin vervat dat wij ons beroemen dat wij Zijn kinderen zijn door Christus, en volgens Zijn belofte en gebod én in de Naam van de Heere Christus in vertrouwen tot Hem gaan.

(1) Behandelde tekst: Mattheüs 6 : 7-13

Maarten Luther: Wochenpredigten über Matth. 5-7, 1530/1532, vgl. WA 32,420, 9-38

Bron tekst: “Mijn enige troost – 365 dagen met de Heidelberger – Maarten Luther”  – samengesteld door H.C. van Woerden, Den Hertog uitgeverij.

(…) 15 U hebt de Geest niet ontvangen om opnieuw als ​slaven​ in angst te leven, u hebt de Geest ontvangen om Gods ​kinderen​ te zijn, en om hem te kunnen aanroepen met ‘Abba, Vader’. 16 De Geest zelf verzekert onze geest dat wij Gods ​kinderen​ zijn. 17 En nu we zijn ​kinderen​ zijn, zijn we ook zijn erfgenamen, erfgenamen van God. Samen met ​Christus​ zijn wij erfgenamen: wij moeten delen in zijn lijden om met hem te kunnen delen in Gods luister. (Uit Romeinen 8)

Bron afbeelding:  Dawn Klinge

Romeinen 8 15 - Spirit of Adoption - Pinterest

 

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Israël, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s