Hij is uw Raad… (II)

(…) En men noemt Zijn Naam Wonderlijk,
Raad, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.
 
(Jesaja 9 : 5)

(…) In Psalm 64 brengt de Kerk haar gebed tot God onder woorden: Verberg mij voor de heimelijke raad van de boosdoeners, voor de oproerigheid van de werkers der ongerechtigheid. (…) Zij doorzoeken allerlei onrecht; ten uiterste doorzoeken zij wat te doorzoeken is; zelfs het binnenste van een man, en het diepe hart’ (vers 3-7).

Maar u moet niet wanhopen, want Christus is de Raad en Raadsman voor Zijn Kerk. Hij weet hoe de vijanden tekeergaan, en Hij is volledig op de hoogte van de plannen die door koningen en overheden in het geheim gesmeed worden. Hij kan alle voornemens van de vijanden op niets doen uitlopen en ze in hun mislukking openlijk te schande maken.

Hij heeft dit bijvoorbeeld ook gedaan met de raad van Achitofel’. David vatte weer moed toen hij zei: ‘Maar God zal hen haastig met een pijl schieten; hun plagen zijn er. En hun tong zal hen doen aanstoten tegen zichzelf; een ieder die hen ziet, zal zich wegpakken. En alle mensen zullen vrezen, en Gods werk verkondigen, en Zijn doen verstandig aanmerken. De rechtvaardige zal zich verblijden in de Heere, en op Hem betrouwen; en alle oprechten van hart zullen zich beroemen’ (Psalm 64 : 8-11).

Bent u daarom niet uiterst gelukkig dat de Heere Jezus
uw Raad en uw Raadsman is?

Het is dan ook vanzelfsprekend dat u verplicht bent om dit in uw gedrag te tonen. Erken en acht Hem hoog als uw Raad. Luister naar Hem en gehoorzaam Hem als Hij u raad geeft door Zijn Woord en Geest. Wanhoop nooit in onduidelijke of twijfelachtige zaken. Deze kunnen te maken hebben met uzelf, uw lichamelijke toestand, of de toestand van uw ziel; die kunnen verward en zorgvol zijn. Ze kunnen ook te maken hebben met de toestand van uw gezin, van het land, van de kerk, of in het algemeen.

Spreek in alle angstige en onbegrepen omstandigheden tot uw ziel: Mijn ziel, waarom bent u zo terneergeslagen en onrustig? Is Christus geen Raadsman voor u? Weet Hij van uw omstandigheden niet af? Kan Hij u niet redden? 

Ik heb nog een korte boodschap voor u die tot nu toe niet hebt geluisterd naar de heilzame raad van de Messias. Ik vraag u ernstig: Luister niet langer naar uw vorige goddeloze raadgevers. Neem een voorbeeld aan Paulus, die niet te rade ging met vlees en bloed, met de zondige wereld en de verachtelijke satan.

Kies Christus en Zijn heilige Woord tot uw raadslieden.

Zij raden u tot bekering en geloof. Wij raden u: geef de zonde en de wereld op, zoek niet de dingen van beneden, maar de dingen van boven. Werk uw zaligheid uit met vrezen en beven. Verwerp deze raad niet, maar stem erin toe. Geloof dat ze nuttig is voor u en volg ze op.

Bron tekst: Reveil-Serie “Is Jezus uw Raadsman”, No 540, December 2017, Uitgave van Stichting “Smytegelt-Fonds”. (Tekst op diverse plaatsen ingekort!)

Vrees voor mensen spant een strik, maar wie op de Here vertrouwt,
is onaantastbaar. (Spreuken 29 : 25)

Bron afbeelding:  http://www.studentdevos.com

Spreuken 29 25 - fearing man a dangerous trap - StudentDeVos

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Israël, Persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s