‘Het Onze Vader uitgelegd voor de eenvoudigen’ (8)

(…) 22 De vrucht van de Geest is echter: ​liefde, blijdschap, ​vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.
(…) 24 Wie ​Christus​ ​Jezus​ toebehoort, heeft zijn eigen natuur met alle hartstocht en begeerte aan het ​kruis​ geslagen.
(Uit Galaten 5)

De eerste bede: Uw Naam worde geheiligd

(…) “Maar wie toornig, ruziezoekend, afgunstig, rancuneus, onvriendelijk, onbarmhartig, onkuis is, die vloekt, liegt, zweert, bedriegt en lastert, die persoon verontreinigt, lastert en ontheiligt de goddelijke Naam waarin hij of zij gezegend was en gedoopt, geroepen, geteld onder Gods volk, bijeengebracht in de gemeente van de levende God.

Zo iemand eert de naam van de duivel eigenlijk onder het mom van het eren van de Naam van God, want zo iemand is een leugenaar en geweldenaar, onzuiver, haatdragend, enz. Daarmee stellen deze mensen hun lichaam en ziel, waarin de Naam van God woont en waarmee zij geheiligd zijn, in dienst van de duivel. Zo wordt de heilige en goddelijke Naam waarin zij werden gewijd nu ontheiligd.

Zie, zo ga je de betekenis van het woord ‘heiligen’ en ‘heilig’ beseffen en begrijpen. Het is in feite niets anders dan voorkomen of tegengaan van verkeerd gebruik en het inzetten voor het juiste goddelijke gebruik.

Op deze manier moeten we geheiligd worden in ons hele leven, we moeten wat de heiliging van Gods Naam in de weg staat wegdoen uit ons leven, zodat Zijn Naam alle ruimte krijgt om in ons te wonen, met andere woorden niets dan vriendelijkheid, waarheid, rechtvaardigheid, etc. Vandaar dat we de naam van God niet alleen heiligen of ontheiligen met onze lippen, maar ook met onze ziel en alle leden van ons lichaam.

(…) 20 U bent gekocht en betaald, dus bewijs God eer met uw lichaam.
(Uit 1 Korintiërs 6)

Maarten Luther: Dr. Martin Luthers Werke (Weimarer Ausgabe) WA 2, 88,16-34 (translation used: Luthers Works, Amercan Edition vol. 42, p. 28-29)

NB. Deze Luther-quote is een vertaling van de Engelstalige versie.

Bron tekst: If you would like to have these Luther Quotes sent to family or friends you can send (with their permission) the email address to: info@martinluther-quotes.com
Or, they can use the web-form located on the homepage of www.maartenluther.com There you can find both options to subscribe and unsubscribe from our weekly quotes. The emails are free of charge and you are not asked for donations.

Bron afbeelding:  Knowing Jesus

1 Korintiërs 6 20 You Have Been Bought - Knowing Jesus

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s