(Voor ons) vreesachtigen en ongelovigen…

(…) Maar de vreesachtigen, en ongelovigen, en gruwelijken, en doodslagers, en hoereerders, en tovenaars, en afgodendienaars, en al de leugenaars, is hun deel in de poel die daar brandt van vuur en sulfer; hetwelk is de tweede dood. (Openbaring 21 : 8)
(Zie ook “Opgemerkt” onderaan)

JE BENT ZO ELLENDIG EN GODDELOOS als het maar zijn kan, toch moet je daar niet op blijven staren. De reden waarom wij bidden is immers dat wij ellendige en goddeloze zondaren zijn. Juist daarom is het nodig dat wij om genade bidden. Begrijp dan toch dat het er duizend maal meer aan gelegen is dat je Gods waarheid gelooft en met je vreesachtigheid en ongelovigheid Zijn beloften niet tot leugens maakt.

Je ongerechtigheid kan je niet hinderen en je gerechtigheid kan je niet helpen. Vrees en ongeloof zullen je verdoemen, maar geloof en vertrouwen zullen je behouden.

Daarom mag je nu – je leven lang – nooit meer denken dat je te slecht bent om te bidden en dat je om te bidden goed moet zijn! Je bent alleen geschikt als je een gelovige waaghals bent en vertrouwt op de zekere en vaste beloften van een genadige God! Die alle arme zondaren zonder verdienste uit enkel genade op grond van Zijn beloften vergeving van zonden en het eeuwige leven beloofd heeft.

Hij heeft je deze genade en barmhartigheid alleen willen openbaren en schenken, opdat je – hoewel je Zijn toorn en straf verdiend hebt – nochtans uit louter genade, tot eer van Zijn waarheid, Hem zal loven, danken en prijzen.

Maarten Luther: Sommerpostille 1526, vgl. WA 10.1.2,265,14-27

Opgemerkt: Besef dat deze woorden worden voorgehouden aan de gemeenten van Jezus Christus en hoe Hij ons daarmee “dringt en dwingt” om onszelf en onze eigen dwaze verlangens los te laten en dapper te léven in dienst van de naaste in gelovig liefdevol vertrouwen op Hem.

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot u – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” Samengesteld, vertaald en ingeleid door H.C. van Woerden. Den Hertog Uitgeverij.

Bron afbeelding:  The Fellowship Site

Hebreeën 4 16 - Let us therefore come boldly - The Fellowship Site

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s