“Mannetje Dawkins” claimt de nieuwsgierigheid en verwondering…

Dawkins: (…) Geloven is lui en laf. Lui omdat je een verhaal voor waar aanneemt, zonder het te willen testen. Laf omdat je de twijfel uitsluit die bij nieuwsgierigheid hoort. Snap ik het wel goed? Wat is hier gaande? Dat zijn de belangrijkste vragen in de wetenschap.’
(…) ‘De belangrijkste vragen, en ook de mooiste om aan te werken. Wie open staat voor de verwondering over de natuur en het universum, maakt prachtige dingen mee.’

Opgemerkt AJ: Laten we eerst maar even bij de vroegere Bijbelse figuren/Psalmschrijvers blijven als het om nieuwsgierigheid en verwondering gaat. Wat hebben deze mensen door hun leven te midden van de natuur en de planten en dieren waarvoor ze te zorgen hadden en de open hemel waaronder zij leefden (vooral ook bij heldere nachten) voortdurend veel geleerd over Gods Schepping, over de individualiteit en karakters van de aan hun zorgen toevertrouwde dieren (“de rechtvaardige kent zijn vee” – Spreuken 12 : 10), over de planten, struiken en bomen die ze verbouwden en waarvan ze leefden of die ze te gebruiken of juist te bestrijden hadden.
En hebben talloze gelovige wetenschappers de afgelopen eeuwen niet voortdurend gewerkt vanuit diepe verwondering en grote nieuwsgierigheid om de schepping haar geheimen te ontfutselen voor zover dit binnen hun bereik lag?!

Bron tekst: De Volkskrant (via Blendle) – “Denk toch zelf” – Martijn van Calmhout (1)

(1) De man die God een misverstand noemt, spreekt vandaag (dat was afgelopen zaterdag 21 oktober 2017) in Amsterdam. Evolutiebioloog Richard Dawkins, net hersteld van een herseninfarct, over waarom geloven lui en laf is en het leven zoveel mooier met verwondering.

Bron afbeelding:  Christian Posters Free

Psalm 111 2 - The works of the Lord are great - Christian Posters Free

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Geschiedenis, Israël, Wetenschap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s