Het wordt ons geopenbaard…

En Jezus antwoordende zei tot hem: Zalig zijt gij, Simon Bar-Jona; want vlees en bloed heeft u dat niet geopenbaard, maar Mijn Vader, Die in de hemelen is. (Matteüs 16 : 17)

Het ware Brood, Jezus Christus, kan niemand ontvangen door eigen kracht, wijsheid of verstand, niet door studeren, niet door horen, niet door bidden, niet door zoeken! Want om Christus te kennen zijn alle boeken te weinig, alle predikers te gering en alle verstand schiet hier tekort.

Alleen de Vader Zelf moet Hem openbaren en ons schenken, zoals Hij zegt in het Evangelie van Johannes: ‘Niemand kan tot Mij komen, tenzij dat de Vader Die Mij gezonden heeft, hem trekke’ (Johannes 6 : 44).

De apostel zegt ook: ‘Niemand kan tot Mij komen, tenzij dat het hem gegeven zij van Mijn Vader’ (Johannes 6 : 65). En ten slotte: ‘Een iegelijk dan, die het van de Vader gehoord en geleerd heeft, die komt tot Mij’ (Johannes 6 : 45). Daarom leert Hij ons dat wij vanwege dat zalige Brood de Vader zullen bidden en zeggen:

GEEF ONS HEDEN ONS DAGELIJKS BROOD!’

Het Brood, het Woord, de Spijs is niemand anders dan Jezus Christus onze Heere Zelf. Hij zegt in het Evangelie: ‘Ik ben het levende Brood Dat van de hemel gekomen is, wie van dit Brood eten zal, die zal leven in eeuwigheid; en het brood dat Ik hem geven zal, is Mijn vlees, hetwelk Ik geven zal voor het leven van de wereld.’

Alle prediking en alle lering die Jezus Christus niet prediken en voorstellen, zijn niet het dagelijkse brood en voedsel van onze ziel.

Maarten Luther: Auslegung des Vaterunsers für die einfältigen Laien, 15191 vgl. WA г, 111,26 – 112,6.

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot u – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” Samengesteld, vertaald en ingeleid door H.C. van Woerden. Den Hertog Uitgeverij.

Bron afbeelding:  SlidePlayer

You did not learn this from any human being..

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Israël. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s