Het geestelijke bidden…

Ik zal wel met de geest bidden, maar ik zal ook met het verstand bidden; ik zal wel met de geest zingen, maar ik zal ook met het verstand zingen. (1 Korintiërs 14 : 15)

IK WIL DAT JE HART LEVENDIG IS en onderwijs krijgt door de gedachten die het uit het Onze Vader zal opnemen, zulke gedachten kan je hart, als het warm en tot bidden gestemd is, wel met heel andere woorden, ook wel met minder of meer woorden uitspreken. Want zelf laat ik me ook niet aan woorden of lettergrepen binden, vandaag gaat het zo en morgen weer anders.

De woorden spreek ik naarmate mijn hart warm en levend is, toch blijf ik zo dicht mogelijk bij dezelfde gedachten en de betekenis van de Tien Geboden, Het Geloof en het Onze Vader.

Het gebeurt wel vaker wanneer ik mijn gebed doe, dat ik in één stukje of bede uit wandelen ga – zo met rijke gedachten vervuld – dat ik mijzelf helemaal verlies, zodat ik de andere zes beden vergeet.

Wanneer zulke rijke en heerlijke overdenkingen komen, moet je de andere beden maar laten gaan, aan je gedachten de ruimte geven, in stilte toehoren en vooral niet storen, want daar predikt de Heilige Geest Zelf. Eén woord van Zijn prediking is beter dan duizend gebeden van ons.

Ik heb ook dikwijls veel meer geleerd in één gebedje dan dat ik door veel lezen en studeren zou ontvangen hebben.

Maarten Luther: [Einfältige Weise zu beten, 1535, vgl. WA 38,362,37 – 363,17]

Bron tekst: “Uit de diepten roep ik tot u – Dagboek over het gebed – Maarten Luther” Samengesteld, vertaald en ingeleid door H.C. van Woerden. Den Hertog Uitgeverij.

Bron afbeelding:   Pinterest

1 Korintiërs 14 15 - I will pray with my spirit - Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s