Ons geloof en vast vertrouwen…

Wij weten nu, dat God alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God ​liefhebben, die volgens zijn voornemen geroepenen zijn. (Romeinen 8 : 28)

Ik geloof dat God uit alles, ook uit het slechtste, iets goed kan en wil laten ontstaan. Hiervoor heeft Hij mensen nodig die alles willen aanvaarden, wetend dat het hun ten goede komt.

Ik geloof dat God ons in iedere moeilijke situatie zoveel weerstandsvermogen geeft als we nodig hebben. Maar Hij geeft het niet vooraf, opdat wij niet op ons zelf maar op Hem vertrouwen. Dit geloof zou alle angst voor de toekomst moeten overwinnen.

Ik geloof dat ook onze fouten en vergissingen zin hebben en dat het voor God niet moeilijker is deze te gebruiken dan de daden waarvan wij denken dat ze goed zijn.

Ik geloof dat God geen noodlot is buiten de tijd maar dat Hij wacht op eerlijk bidden en verantwoord handelen en hierop antwoord geeft.

Bron tekst: Bonhoeffer Brevier – “Alles wat God doet is blijvend” – (6  november) “Geloofsuitspraken over Gods heerschappij in de geschiedenis” – ©1968 Ten Have b.v. Baarn, Vijfde druk 1978

Bron afbeelding:  Darrell Creswell

Romeinen 8 28 - We know all things God works - Darrell Creswell


 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Catechismus, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Israël, Politiek, Wetenschap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s