Door Mijn Geest…

Niet door kracht, noch door geweld, maar door Mijn Geest zal het geschieden, zegt de HEERE van de legermachten. (Zacharia 4 : 6b)

De val van Jericho bij het binnen trekken en veroveren van het beloofde land en het ontstaan en kortstondig op bijzondere wijze samenleven van de eerste gemeente en het van daaruit “veroveren van de wereld” voor het koninkrijk van God waren beiden een krachtig teken en werk van de Heilige Geest, waarmee op een bijzondere manier de waarheid werd geïllustreerd van de woorden, die de profeet Zacharia moest doorgeven aan de teruggekeerde ballingen in Jeruzalem.
Het maakt ons ook duidelijk dat God toch steeds weer wil zien – na zulke machtige demonstraties van het werk van Gods Geest en ook vanwege Zijn Woord dat daarbij en daarover verkondigd werd – dat wij mensen onze verantwoordelijkheid zullen nemen en in geloof en vertrouwen op Zijn Woord aan de slag zullen gaan:

  • Het volk Israël moest na de bijzondere val van Jericho met geloof en moed en vertrouwen gewapenderhand het land Kanaän in bezit gaan nemen…
  • De door God op bijzondere wijze bewerkte terugkeer van de ballingen moest gevolgd worden door  met geloof en moed en vertrouwen te werken aan het herstel van Jeruzalem en de herbouw van de tempel ondanks alle tegenslag en tegenwerking die daarbij ondervonden werd…
  • De eerste gemeente moest niet in Jeruzalem blijven (als voorbeeld van een “ideale commune”) en zij moesten niet alleen in Jeruzalem het goed hebben met elkaar, maar met geloof en moed en vertrouwen de wereld in om en door overal het Evangelie te verkondigen met Woord én (vooral!) Daad (het gaat hier dus niet om en over de opdracht aan de apostelen!). En voor een belangrijk deel ging dat vanuit Jeruzalem “de wereld in” vooral toen men door de nood gedreven en verdreven werd!

Bron afbeelding:  Quality Time – blogger

Niet door kracht - Zacharia 4-6 Quqlity time - blogger

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Israël. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s