Wij gingen (en gaan?) voorbij aan de Levensboom…

In het midden van de tuin stonden de LEVENSBOOM (1)
en de boom van de kennis van goed en kwaad.
(Uit Genesis 2)

18 De WIJSHEID is een LEVENSBOOM voor wie haar omhelst, wie haar omarmt mag zich gelukkig prijzen. (Uit Spreuken 3)

24 De levensweg van een verstandig (WIJS) mens voert omhoog, hij blijft op verre afstand van de diepte van het DODENRIJK. (Uit Spreuken 15)

17 De DODEN (2) zullen de HEERE niet prijzen, evenmin al wie in de stilte neergedaald zijn. 18 Maar wíj zullen de HEERE loven, van nu aan tot in EEUWIGHEID. (Uit Psalm 115)

9 Ik heb niet namens mezelf gesproken, maar de Vader die mij gezonden heeft, heeft me opgedragen wat ik moest zeggen en hoe ik moest spreken. 50 Ik weet dat Zijn opdracht (gebod!) EEUWIG LEVEN betekent. Alles wat ik zeg, zeg ik zoals de Vader het mij verteld heeft.’ (Uit Johannes 12)

3 En als Ik heengegaan ben en plaats voor u gereedgemaakt heb, KOM IK TERUG en zal u tot Mij nemen, opdat ook u zult zijn waar Ik ben. 4 En waar Ik heen ga, weet u, en DE WEG WEET U. 5 Thomas zei tegen Hem: Heere, wij weten niet waar U heen gaat, en hoe kunnen wij de weg weten? 6 Jezus zei tegen hem: Ik ben de WEG, de WAARHEID en het LEVEN. (Uit Johannes 15)

(1) We gingen voorbij aan de Levensboom om te eten van de boom van kennis van goed en kwaad…
(2) Joodse Rabbijnen wijzen ons er op dat waar over “doden” wordt gesproken in de Psalmen, we dit vooral moeten lezen als: de mensen die God niet willen erkennen en/of Hem doelbewust negeren (“de dwazen” – zie o.a. Psalm 14).

1 Voor de koorleider. Van David.
Dwazen denken: Er is geen God.
Verdorven zijn ze, en gruwelijk hun daden,
geen van hen deugt.
2 De HEER kijkt vanuit de hemel naar de mensen
om te zien of er één verstandig is,
één die God zoekt.
3 Allen zijn afgedwaald, allen ontaard,
geen van hen deugt, niet één.
4 Hebben ze dan geen inzicht, die kwaadstichters?
Ze verslinden mijn volk of het brood is
en roepen de HEER niet aan.
5 Nog even, en hen overvalt een hevige angst,
want God is met de rechtvaardigen.
6 Lach maar om het vertrouwen van de zwakke –
hij vindt zijn toevlucht bij de HEER.
7 Ach, laat uit Sion redding komen voor Israël.
Als de HEER het lot van zijn volk ten goede keert,
zal Jakob juichen, Israël zich verheugen.
(Psalm 14)

Meer waard dan een musje - Corrie ten Boom - Pinterest

Bron afbeelding: Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Wetenschap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s