Toch een voetstuk nodig…

Geciteerd: Lieve God, U maakt het al te grof. Doe het toch netjes en zet de kinderen, die kleine dwazen, niet zo op een voetstuk! Waar hebt U dat bevolen en geleerd, dat een dwaas kindje de voorkeur krijgt boven een wijs iemand? Hoe kan onze Heere God met Zijn oordeel en Zijn gerechtigheid bestaan, die Paulus zozeer prijst: ‘Gods gerechtigheid, Gods gerechtigheid’? Is dat gerechtigheid, dat U de verstandigen verwerpt en de dwazen aanneemt? Wat hier staat, betekent: ‘Geloof Gods Woord en geef je gevangen!’ Onze Heere God heeft zuiverder gedachten dan wij mensen. Hij moet ons daarom bevrijden van grove zonden (…). Hij moet grove takken en spanen van ons weghakken, voordat hij zulke kinderen en dwazen van ons maakt.

Opgemerkt: God plaatst de kinderen en eenvoudigen (zwakken) in de gemeente op een ‘voetstuk’ en wel om hen op ooghoogte van ons (de bedoelde ‘wijzen en verstandigen’*) te brengen, zodat we hen voluit als broeders en zusters zullen zien en aanvaarden, en zelfs als degenen die ons voorgaan in het geloof!

* Die bukken niet gauw/graag naar een ander, laat staan dat ze hen de voeten wassen…

NB. Denk hierbij niet alleen aan de jonge kinderen uit Psalm 8 en Matteüs 21 de verzen 15-17, maar ook aan de gelijkenis van de rijke man en de arme Lazarus en aan Paulus woorden in 1 Korintiërs 12 de verzen 23-27 en die van Jakobus in 2 de verzen 5-13 en 4 de verzen 5-12 en 5 de verzen 1-6.

Bron citaat: checkluther-com – Meditatie/citaat van 17 juli 2021 – Luther Heritage Foundation (Veenendaal)

Bron afbeelding: EO Visie (Bijbelstudie over hoe kinderen Gods eer vertellen)

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s