‘Rabboeni, dat ik ziende mag worden.’ (Living in the Wait)

Want de ogen des Heeren zijn over de rechtvaardigen, en Zijn oren tot hun gebed.
(Uit 1 Petrus 3 vers 12)

Geciteerd: Schrijf dit vers* met een vast geloof in je hart en kijk of het je geen vrede en goede dingen zal brengen. Kun je geloven dat God boven zit en niet slaapt en ook niet ergens anders naar kijkt en jou vergeten is, maar dat Hij met open ogen naar de rechtvaardigen kijkt, die lijden onder geweld en onrecht? Waarom zou je dan klagen en moedeloos worden over letsel of leed dat je overkomt, als Hij toch Zijn genadige ogen op je richt en van plan is om je te helpen als je rechtvaardige Rechter en God?
Dit oog zou ik van alles op de wereld het liefste willen kopen, en zo’n geloof, als ik dat toch eens zou kunnen bezitten! Want het ontbreekt zeker niet aan Gods aanschouwen, maar aan ons geloof. (…)
En zoals Hij naar je kijkt met Zijn genadige, lachende ogen, zo luistert Hij ook met geduldige, open oren naar je klagen, je zuchten en je bidden. Hij hoort je gebed graag en met genoegen. Zodra jij je mond maar opendoet, verhoort Hij het.

* Opgemerkt: Laat dit vers door de Geest in je hart schrijven en gebruik daar m.n. ook de zondagen voor door ‘de samenkomsten – met ook het samen breken van het brood – niet te verzuimen’!

Bron citaat: checkluther-com – Meditatie zondag 16 mei 2021 – Luther Heritage Foundation (Veenendaal)

Bron afbeelding: Living in the Wait

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s