‘De wijsheid die van boven is’…

Gij dienstknechten, zijt gehoorzaam uw heren naar het vlees, met vreze en beven, in eenvoudigheid uws harten, gelijk als aan Christus. (…) En gij heren, doet hetzelfde bij hen, nalatende de dreiging; als die weet dat ook uw eigen Heere in de hemelen is, en dat geen aanneming des persoons bij Hem is.‘ (Efeze 6 : 5 en 9)

Treed in de voetsporen van Christus… (1 Petrus 2 : 21-25)

Als God je de gave gegeven heeft dat je machtiger, belangrijker, edeler, geleerder bent dan andere mensen, bedenk dan dat Hij je bevolen heeft om anderen daarmee te dienen.
Als je dat niet doet, weet dan dat zelfs een arme herdersjongen, die vergeleken met jou niets voorstelt, voor God en de engelen veel belangrijker is. Hij wordt omhoog gebracht naar de hemel, terwijl jij met al je schoonheid, belangrijkheid, eer en pracht naar de hel wordt verstoten. Voor God is alles gelijk.
(…) Tegelijkertijd, hoewel de mensen voor God gelijk zijn en alles gemeenschappelijk hebben: één Heere, één geloof, één doop, is het toch slecht en volkomen misplaatst als de boerenknecht achter de ploeg of de dienstmaagd in het huis zich trots zou gaan gedragen en tegen zijn meester of haar meesteres zou zeggen: ‘Voor God ben ik net zo edel en goed als jij, daarom hoef ik jou niet onderdanig te zijn en je ook niet te gehoorzamen.’
(…) Dat komt een christen niet toe, het is tegen de regel en de leer van Christus.

(…) 13 Wie is wijs en verstandig onder u? Laat hij uit zijn goede levenswandel zijn werken laten zien, in zachtmoedige wijsheid. 14 Wanneer u echter bittere afgunst en eigenbelang in uw hart hebt, beroem u dan niet en lieg niet tegen de waarheid. 15 Dat is niet de wijsheid die van boven komt, maar ze is aards, natuurlijk, duivels. 16 Want waar afgunst en eigenbelang is, daar heersen wanorde en allerlei kwade praktijken. 17 Maar de wijsheid die van boven is, is ten eerste rein, vervolgens vreedzaam, welwillend, voor rede vatbaar, vol barmhartigheid en goede vruchten, onpartijdig en ongeveinsd. (Uit Jakobus 3)

Bron meditatie:  checkluther-com – zondag 26 juli 2020 – Luther Heritage Foundation, Veenendaal

Bron afbeelding:  DailyVerses-net

Afbeelding kan het volgende bevatten: fruit en eten, de tekst 'But the wisdom that comes from heaven is first of all pure; then peace-loving considerate, submissive, full of mercy and good fruit, impartial and sincere. James 3:17 erses.net'
Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s