‘Al mijn bronnen zijn in U’*…

Verkrijg wijsheid, verkrijg verstand; vergeet niet, en wijk niet
van de redenen van mijn mond.
‘ (Spreuken 4 : 5)

(…) 13 De mensen probeerden kinderen bij Hem te brengen om ze door Hem te laten aanraken, maar de leerlingen berispten hen. 14 Toen Jezus dat zag, was Hij zeer ontstemd en zei tegen hen: ‘Laat de kinderen bij me komen, houd ze niet tegen, want het koninkrijk van God behoort toe aan wie is zoals zij. 15 Ik verzeker jullie: wie niet als een kind openstaat voor het koninkrijk van God, zal er zeker niet binnengaan.’ 16 Hij nam de kinderen in Zijn armen en zegende hen door hun de handen op te leggen. (Uit Markus 10)

Bronnen van creativiteit en wijsheid

Geciteerd 1: Het leven van een kind is één grote ontdekkingsreis. Alleen al tussen hun tweede en vijfde stellen kinderen gemiddeld 40.000 vragen om uit te vinden hoe de wereld werkt.

(…) ‘Ik heb vaak het idee dat jongeren door politici worden gebruikt omdat ze hun communicatieteam tevreden willen houden, en een leuk plaatje voor de bühne willen hebben. Mensen vinden het heel leuk om kinderen actief bij de politiek te betrekken – totdat ze het oneens zijn.’

Geciteerd 2: Wij moeten eerbiedig en nederig met de Heilige Schrift omgaan en ze meer door vurige en hartelijke gebeden openen dan door een scherp verstand. Het is onmogelijk dat die niet zichzelf – en anderen die zij onderwijzen – schade zullen doen, die alleen op hun verstand vertrouwen en met ongewassen voeten – als varkens – op de Heilige Schrift aanvallen, alsof het alleen maar menselijke geleerdheid is.

Ze maken helemaal geen onderscheid tussen menselijke en Goddelijke wijsheid en gaan zonder eerbied met haar om. Daardoor komt het dat zovelen zich spoedig verbeelden leraars te zijn, die gelijk als ze wat van de grammatica geleerd hebben – zonder verder te studeren – zichzelf voor leraars en theologen houden en zeggen: ‘O, de Bijbel is een heel gemakkelijk Boek!’**

* Psalm 87 : 7
**
Maarten Luther: Die 10 Gebote zu Wittenberg gepredigt 1518, vgl. WA 1, 507, 25 – 508, 5

Bron Geciteerd 1: De Correspondent – ‘Wat politici van kinderen kunnen leren‘ – door Irene Casseli
Bron Geciteerd 2: checkluther-com – ‘Bidden en studeren‘ – Meditatie van 3 juni 2020

Bron afbeelding: PxHere (Gratis afbeeldingen)

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, buiten, natuur en water
Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Israël, Politiek, Wetenschap. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s