Kom Heilige Geest! – Als dagelijkse bede!

En het zal zijn in de laatste dagen (zegt God), dat Ik zal uitstorten van Mijn Geest op alle vlees; en uw zonen en uw dochters zullen profeteren, en uw jongelingen zullen gezichten zien, en uw ouden zullen dromen dromen.‘ (Handelingen 2 : 17)

Kom Heilige Geest*, Trooster van alle bedroefden – Geest Die ons heiligt en levend maakt – goede Onderwijzer van de Goddelijke Waarheid. O, Blijdschap en Vreugde van allen die in Christus geloven, vervul de harten van al Uw gelovigen met hemelse troost.

  • Ontsteek in ons het vuur van Uw liefde, opdat daardoor alle begeerte en eigenzinnigheid van ons vlees uitgebrand worden.
  • Doe ons delen in de rijke Gave en het Geschenk van Uw Goddelijke genade, waardoor wij Christus Jezus onze Heere en God, en Zijn verlossing door U – Heere God, Heilige Geest – kennen en in Christus een nieuw rechtvaardig leven aanvangen.
  • Dat wij daarin dagelijks toenemen en steeds tot aan het einde volharden, zodat we voor alle dwalingen – door de kennis van Christus – bewaard, in allerlei wijsheid en kennis opwassen en
  • door U om Christus wil – hoe langer hoe meer, tot loven en prijzen van God bekwaam gemaakt en toebereid worden. Omwille van U, Heere Jezus Christus. Amen.

Maarten Luther: Betbüchlein, 1522, vgl. WA 10.2, 476, 13-26

* Opgemerkt: Maar dan ook als dagelijks dankgebed, want de Geest is en wordt ons zeker geschonken! Dat moet ons ook doen beseffen hoezeer wij van nature geneigd zijn om het werk van de Heilige Geest in ons met ons doen en laten en met woorden te weerstaan, te bedroeven en uit te doven. Veel meer (nog) dan bidden om een opwekking zullen wij (bidders) dan ook bidden om gehoorzaamheid en kracht om wat onze natuurlijke wil najaagt – hoe godsdienstig en vroom dat ons en anderen ook mag lijken – te verzaken en te mogen verstaan (begrijpen) en uitwerken wat de Geest ons leert door het Woord en ons eerbiedig gebed.

Lezen: Handelingen 2:14-21, tekstvers voor meditatie: vers 21

Bron tekst: checkluther-com – ‘Kom Heilige Geest!‘ – Meditatie van 31 mei 2020

Bron afbeelding: Pinterest (Pin on Scripture)

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s