Dagelijkse hartenkreet?!

(…) 169 Laat mijn hartenkreet u bereiken, HEER,
geef mij inzicht zoals u hebt beloofd,
170 laat mijn smeekbede tot u doordringen,
bevrijd mij zoals u hebt toegezegd.

171 Laten mijn lippen overvloeien van lof,
want u onderwijst mij in uw wetten,
172 laat mijn mond uw woord bezingen,
want al uw geboden zijn rechtvaardig.

173 Laat uw hand mij te hulp komen,
ik heb gekozen voor uw regels.
174 Ik verlang ernaar dat u mij redt, HEER,
uw wet verheugt mij.

175 Moge mijn ziel leven en u loven,
mogen uw voorschriften mijn hulp zijn.
176 Ik dwaal rond als een verloren schaap.
Zoek uw dienaar, want ik vergeet uw geboden niet.

Opgemerkt:  Deze bede uit Psalm 119 kunnen wij persoonlijk of met anderen erbij toch dagelijks op de lippen nemen! Want op deze aarde zijn er wel huurling-herders, maar die laten ons nogal eens in de steek en bij sommigen – die het (inmiddels, vanwege ‘alle verdienste’) beschouwen als een erebaantje – is dat zelfs regel. Maar als het er op aan komt in het leven en/of het sterven dan kunnen die huurlingen niet werkelijk (meer) wat betekenen voor ons. Dan moeten we echt bij dé Herder Zelf zijn. En dat kunnen en mogen en behoren we zelfs dagelijks te doen! Doet u/doen jullie dat ook? Want wij volgen geen huurlingen, maar dé Herder*. En Zijn stem mogen we elke dag horen en Zijn hulp mogen we iedere dag en elke nacht weer inroepen én weten dat deze Herder slaapt noch sluimert!

* Als het goed is doen de huurlingen dat ook en wanneer u merkt dat ze niet volgen waar toch duidelijk de stem van dé Herder klinkt, dan behoort u demonstratief een protest gemekker te laten horen en ‘eigenwijs’ (1) de weg waarop de stem van dé Herder klinkt te volgen en niet die van de huurling(en)!

(1) Zie hiervoor o.a. de volgende Bijbelteksten: Exodus 16 : 14-20 (bij de dag leven!), Psalm 119 : 97-100, Jakobus 1 : 5-8 en 1 Johannes 2 : 26-29.

Bron Bijbeltekst: Psalm 119 (NBV, Nederlands Bijbelgenootschap)

Bron afbeelding:  Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s