Geloof dat God deugt…

Toen hoorde God, Hij is mijn liefde waardig
(Uit Psalm 116 vers 3, berijming van 1773)

Het antwoord op de beweringen/leefregels (in het boek)
van Rutger Bregman (1)…

Gelóóf dat God goed is (dat God deugt!) en dat Hij in alles – ook in de grootste moeite en tegenslag en tegenwerking – je hemelse Vader is en blijft, Die altijd het goede met Zijn kinderen voor heeft! Leer het ‘van Job’, nee beter, leer het van Jezus:

  • (…) 8 Hoewel Hij Zijn Zoon was, heeft Hij moeten lijden, en zo heeft Hij gehoorzaamheid geleerd. 9 En toen Hij naar de uiteindelijke volmaaktheid gevoerd was, werd Hij voor allen die Hem gehoorzamen een Bron van eeuwige redding, 10 omdat God Hem heeft uitgeroepen tot ​Hogepriester​ zoals ​Melchisedek​ dat was.
  • 11 Hierover valt nog veel te zeggen, maar het is moeilijk aan u uit te leggen, omdat u traag van begrip bent geworden. 12 Werkelijk, u had toch inmiddels allemaal leraar moeten zijn! In plaats daarvan hebt u er zelf een nodig om u opnieuw de grondslagen van het woord van God bij te brengen; het is met u zover gekomen dat u weer aangewezen bent op melk* in plaats van op vast voedsel. 13 Wie melk drinkt is nog een klein ​kind​ en heeft geen weet van de draagwijdte van de verkondigde ​gerechtigheid. 14 Vast voedsel is voor volwassenen; hun zintuigen zijn door ervaring geoefend en zij zijn in staat onderscheid te maken tussen goed en kwaad.
  • (…) 3 Laat tot u doordringen hoe Hij standhield toen de zondaars zich zo tegen hem verzetten, opdat u niet de moed verliest en het opgeeft. 4 U hebt in uw strijd tegen de ​zonde​ uw leven nog niet op het spel gezet. 5 Kennelijk bent u de bemoediging vergeten die tot u als tot ​kinderen​ wordt gericht: ‘Mijn zoon, je mag een vermaning van de ​Heer​ nooit terzijde schuiven en nooit opgeven als je door Hem terechtgewezen wordt, 6 want de ​Heer​ berispt wie Hij liefheeft, straft elke zoon van wie Hij houdt.’ 7 Houd vol, het betreft hier immers een leerschool, God behandelt u als Zijn ​kinderen…

* Namelijk: weer het fundament leggen en spreken over het zich afkeren van daden die tot de dood leiden, over het geloof in God, de leer over het dopen en de handoplegging, en over de opstanding van de doden en het laatste oordeel. (Uit Hebreeën 6 : 1-2)

Bron citaten: Hebreeën 5, 6 en 12 (NBV, Nederlands Bijbelgenootschap)

(1) Begin september verscheen mijn nieuwe boek, getiteld De meeste mensen deugen. In de afgelopen maanden ben ik overdonderd door de respons! Het was heel bijzonder om talloze berichten te krijgen van lezers. Veel van jullie schreven me dat jullie de ideeën (waar ik in mijn boek over vertel) in de praktijk zouden willen brengen.
Inmiddels is het december: de maand van vrienden en familie, van terugblikken en vooruitkijken, en misschien ook wel van een beetje bezinning**. Zoals jullie misschien weten, gaat het laatste deel van mijn boek, de epiloog, over de implicaties van een positiever mensbeeld voor je eigen leven. Tijdens het schrijven heb ik voor mijzelf tien leefregels opgesteld waar ik me – met vallen en opstaan – aan probeer te houden.
(Bron: De Correspondent – ‘Bij twijfel, ga uit van het goede (en nog 9 leefregels waar ik me aan probeer te houden)’ – door Rutger Bregman)

** Bezinningstip AJ: Lees voor dat ‘beetje bezinning’ in de decembermaand de brief aan de Hebreeën in z’n geheel!

Bron afbeelding:  Bible Verse

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s