Als wij de goede Herder toch niet kenden en hebben…

Ik ben de goede Herder; de goede herder stelt zijn leven voor de schapen.
(Johannes 10 : 11)

Als wij graag zouden geloven en wij versterkt en vertroost willen worden, dan is het echter wel nodig om de stem van onze Herder te leren kennen en alle andere stemmen te laten varen. Stemmen die ons laten dwalen en ons heen en weer jagen en drijven. Wij moeten alleen de Geloofsartikelen horen en bewaren. Die schilderen Christus in ons hart vriendelijk en troostrijk af, zo schoon als je Hem maar schilderen kan, zodat ons hart met een volkomen vertrouwen kan zeggen: ‘Mijn Heere Jezus Christus!

Heere Jezus, U bent immers de enige Herder en helaas ben ik het verloren schaap dat jammerlijk verdwaald is, daarom ben ik bevreesd en bang en zou zo graag een genadige God en vrede in mijn geweten hebben… Nu hoor ik hier in deze gelijkenis, dat het U zo bang is om mij, als dat het mij bang is om U. Ik ben angstig en bezorgd hoe ik tot U kom, zodat ik veilig ben. U bent – in deze gelijkenis – ook vol angst en zorg en U begeert niet anders dan dat U mij weer tot U brengt en ik U daarvoor loof en dank in eeuwigheid.’

Maarten Luther: Predigten des Jahres, 1532, vgl. WA 36, 292, 29-40

Lezen: Johannes 10 : 1-21, tekstvers voor meditatie: vers 11

Bron tekst: Maarten Luther, Uit de diepten roep ik tot U. Dagboek bij de Bijbel (uitg. Den Hertog, Houten) – (nu via checkluther.com)

Bron afbeelding: Den Burg, Nationaal Comité 4 en 5 mei

Het monument symboliseert ‘de onschuld van het lam in nood, het zoeken van bescherming bij de herder en het uiteindelijk vinden van bevrijding der verschrikking in de dood’. De oorlogsslachtoffers op Texel waren voor het grootste deel geen verzetsmensen, maar onschuldige mensen die aan het oorlogsgeweld ten offer vielen. Het monument is onthuld op 4 mei 1961 door mevrouw M. Jullens-Lenting en mevrouw A.W. Timmer-Witte (weduwen van in de Tweede Wereldoorlog omgekomen Texelaars). De onthulling vond plaats onder het toeziend oog van vertegenwoordigers van vele organisaties en instellingen, een aantal weduwen en de toenmalige burgemeester De Koning.
Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s