De stem van de Herder horen in het Woord…

Ik ben de goede Herder; een goede herder geeft zijn leven voor de schapen
(Johannes 10 : 11, weergave DB 1545).

Het is alsof Christus wil dat een christen hier op aarde verborgen moet blijven onder ongeluk, hartzeer, zonden en allerlei gebreken en ergernissen. Op die manier is het alsof er geen verschil is tussen hem en een goddeloze. Want hier op aarde is leven en sterven uitwendig gezien gelijk.

Ja, wat nog meer is, het schijnt dat een christen er nog slechter aan toe is* mét zijn Heere God, dan een heiden die God niet kent. Ja, het gaat zeker nog slechter met een christen. Hij heeft meer ergernissen en bestrijdingen dan andere mensen.

Laat je hierdoor niet in de war brengen, maar geloof dat het waar is wat Hij hier zegt: ‘Ik ken Mijn schapen.’ Nu zeggen de duivel en het verstand: ‘Hoe kan Hij je kennen wanneer het immers zo slecht met je gaat?

Dan geef je als antwoord:Ik weet dat Hij mij kent en het hindert mij niet in het geloof, dat ik moet sterven en allerlei lijden moet ondergaan. Want ik ken toch Zijn stem en ik hoor Zijn stem in het Woord en houd mij daaraan.

Want zó praat Hij met mij als een herder met zijn lammetje: ‘Ik ben je Herder en Ik ben voor jou gestorven. Ik heb Mijn leven voor jou gegeven.

Dat Woord hoor ik en geloof het. Dat is mijn enige en zekere teken dat Hij mij kent en ik Hem ook.

Maarten Luther: Hauspostille 1544, Predigten des Jahres 1533, vgl. WA 52, 280, 29 – 281, 4

* (…) 19 Als wij alleen voor dit leven op ​Christus​ onze hoop gevestigd hebben, zijn wij de beklagenswaardigste mensen die er zijn. (Uit 1 Korintiërs 15)

Bron tekst: Wilt u deze Luthercitaten ter kennismaking doorsturen aan uw vrienden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor het aanmelden/afmelden van deze wekelijkse citaten kunt u gebruikmaken van dit e-mailadres: info@maartenluther-citaten.nl

(…) 68 Simon Petrus antwoordde Hem: Here, tot wie zullen wij heengaan? U hebt woorden van eeuwig leven; 69 en wij hebben geloofd en erkend, dat U bent de Heilige Gods. (Uit Johannes 6)

Bron afbeelding:  Pinterest

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s