Alles van en door Hem…

Door zijn ​genade​ bent u nu immers gered, dankzij uw geloof. Maar dat dankt u niet aan uzelf; het is een geschenk van God. (Efeziërs 2 : 8)

Alles dankbaarheid…

Wie gelooft en gedoopt wordt, die zal zalig worden, wie echter niet gelooft, die zal verdoemd worden’ (Markus 16 : 16, weergave DB 1545).

(…) “Wat hoort er dan bij deze prediking? Dit hoort erbij, dat u gelooft! Want zonder geloof kunt u het niet ontvangen. Wanneer u het in een boek schrijft, dan is dat op zich nutteloos, ook dat u er veel over nadenkt. Idem, dat u daarover preekt en spreekt, of dat u het hoortdit alles help niets, want u moet het (verkondigde en gehoorde Woord – AJ) geloven en zonder enige twijfel daarop vertrouwen.

U moet geloven dat het zo is als het evangelie ons zegt: dat niet uw werk, maar het werk van de Heere Christus, Zijn sterven en opstanding, uw zonde en dood wegneemt én dat u daartoe niet kunt komen, dan alleen door het geloof. Daarom zegt Christus verder: ‘Wie echter niet gelooft – al zou hij ook gedoopt zijn – die wordt verdoemd.’ (1)

Hier moet u de woorden laten staan zoals ze staan, want Hij zegt niet: ‘Wie niet gelooft en daarbij goddeloze werken doet …’, maar platweg: ‘Als u zelfs de kuisheid van alle maagden had, al het lijden van alle martelaren, en in het kort: alle goede werken die alle heiligen ooit gedaan hebben op één hoop, als er geen geloof is, dan is dit allemaal verloren moeite.”

Maarten Luther: Predigten des Jahres 1523, vgl. WA 12, 558, 12-25

(1) (…) maar wie niet in Hem gelooft is al veroordeeld, omdat hij niet wilde geloven in de naam van Gods enige Zoon. (Uit Johannes 3)

Wilt u deze Luthercitaten ter kennismaking doorsturen aan uw vrienden. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor het aanmelden/afmelden van deze wekelijkse citaten kunt u gebruikmaken van dit e-mailadres info@maartenluther.com en van deze website: www.maartenluther.com (contact op de homepage)

(…) 27 Kunnen wij ons dan nog ergens op laten voorstaan? Dat is uitgesloten. En door welke wet komt dat? Door de wet die eist dat u hem naleeft? Nee, door de wet die eist dat u gelooft. (Uit Romeinen 3)

Vraag 116: Waarom is het gebed voor de christenen (dan nog) noodzakelijk?
Antwoord: Omdat het gebed het voornaamste is in de dankbaarheid aan God; bovendien wil God zijn genade en zijn Heilige Geest alleen geven aan hen die van harte en zonder ophouden Hem daarom bidden én daarvoor danken.
(Uit de Heidelbergse Catechismus, Zondag 45)

Bron afbeelding:  Pinterest

 

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Huwelijk en gezin, Persoonlijk. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s