Ik wil er altijd over spreken…

Hij heerst over bedrieger en bedrogene (Uit Job 12 : 16)

(1) (…) In Psalm 75 brengt God zelf zijn soevereiniteit onder woorden: “Ja, Ik bepaal of de tijd is gekomen, Ik zal oordelen naar recht en wet. Al beeft de aarde met haar bewoners, Ik heb haar op zuilen vastgezet. Tot de hoogmoedigen zeg Ik: wees niet hoogmoedig, tot de trotse zondaars: verhef je niet, verhef je niet tegen de hemel, spreek niet op hoge toon“.

Van ons uit gezien zijn het de briljantste, de machtigste en de rijkste mensen die bepalen wat er in de wereld gebeurt. God zegt echter dat Hij het is die “de aarde op zuilen heeft vastgezet (v. 4), die letterlijk zorgt dat de wereld doordraait (Handelingen 17 : 28; Hebreeën 1 : 3).

Elk menselijk talent (Jakobus 1 : 17) en alle menselijke wijsheid (Romeinen 2 : 14-15) en succes (Matteus 5 : 45) zijn niet meer dan geschenken van de HEER. Hij heeft de touwtjes in handen bij alles wat er in de wereld is gebeurd en gebeurt, en zelfs de allermachtigsten doen uiteindelijk niets anders dan Gods plannen uitvoeren (v. 2, Johannes 19 : 11 ).

Laten we Gods soevereiniteit prijzen (2).

(1) Uit het boek ‘Job, een geloofsheld strijdt om recht‘, van dr. Henk Post (Ermelo). Het verscheen eind vorig bij uitgeverij Brevier in Kampen. Het is een makkelijk leesbaar en maakt de opzet van het Bijbelboek inzichtelijk. Het is daarbij pastoraal van toon. (Huib Klink)

(2) Keller geciteerd.  Zie o.a. Daniël 6 : 11.

Bron tekst:Soevereiniteit zonder beginsel?” van dr. H. Post – Meditatie in Ecclesia nr. 13 juni 2018 (NB. Alleen slot van de meditatie is hier overgenomen).

(…) 10 Ik wil er altijd over spreken,
erover zingen voor de God van ​Jakob:
11 ‘De trots van de zondaar zal ik breken,
de rechtvaardige zal worden verheven.’
(Slot van Psalm 75)

Bron afbeelding: Pinterest DailyPraise

 

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Israël, Persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s