‘De vrijgekochten des Heren’…

(…) 11 De vrijgekochten des Heren zullen wederkeren en met gejubel in Sion komen; eeuwige vreugde zal op hun hoofd wezen, blijdschap en vreugde zullen zij verwerven, kommer en gezucht zullen wegvluchten. (Uit Jesaja 51)

(…) 6 Ik werd woedend toen ik hun klachten en de aangedragen feiten hoorde. 7 Ik ging bij mezelf te rade en besloot de vooraanstaande burgers en de bestuurders ter verantwoording te roepen. Ik verweet hun dat zij ​rente​ van hun volksgenoten verlangden.

In een grote vergadering die ik met het oog op hun gedrag bijeen had geroepen, 8 zei ik tegen hen: ‘Voor zover het ons mogelijk was hebben wij de Joodse volksgenoten die zich aan vreemden hadden moeten verkopen, teruggekocht. En nu moeten we zelfs volksgenoten vrijkopen die door u worden verkocht!’

Ze zwegen, ze wisten niet wat ze moesten zeggen.

9 Ik vervolgde: ‘Wat u doet, is niet goed. Heb toch, bij alles wat u doet, ​ontzag​ voor onze God, anders haalt u zich de hoon van de vijandelijke volken op de hals! 10 Ook ik, mijn broers en mijn mannen hebben ​geld​ en graan uitgeleend. Laten we nu deze schuld kwijtschelden!

11 Geef hun daarom vandaag nog hun akkers terug, hun wijngaarden, olijfbomen en huizen, en scheld de ​rente​ kwijt van het ​geld​ en het graan, de ​wijn​ en de olie die u aan hen hebt geleend.’

12 Toen zeiden ze: ‘We zullen alles teruggeven en niets vorderen. We zullen doen wat u zegt,’ en in aanwezigheid van de ​priesters​ die ik had laten komen, liet ik hen zweren dat ze woord zouden houden.

13 Vervolgens schudde ik de plooi van mijn ​mantel​ uit en zei: ‘Zo zal God iedereen uitschudden die zich niet aan deze afspraak houdt. Uitgeschud en berooid zal hij zijn, zonder huis of have.’

Alle aanwezigen riepen ‘Amen,’ en ze loofden de HEER.
Iedereen kwam zijn ​belofte​ na.

Bron tekst:  Nehemia 5 (NBV) – Nederlands Bijbelgenootschap.

(…) 7 Luister naar Mij,
jullie die Mijn ​gerechtigheid​ kennen,
volk dat mijn wet in het ​hart​ draagt.
Wees niet bang voor de hoon van mensen,
stoor je niet aan hun spot.
8 Want ze vergaan zoals een gewaad door motten,
zoals wol door mottenlarven.
Maar Mijn ​gerechtigheid​ zal voor altijd blijven,
de redding die Ik breng, duurt van geslacht op geslacht.
(Uit Jesaja 51)

Bron afbeelding:  Believing God’s Word –  My Own 42

Dit bericht werd geplaatst in Bijbel, Gemeente, Geschiedenis, Huwelijk en gezin, Israël, Persoonlijk, Politiek. Bookmark de permalink .

Een reactie op ‘De vrijgekochten des Heren’…

  1. janvdijk9464 zegt:

    Dit is op Sitetitel herblogd.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s